nyförvärvskollen
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

Lugn silly season för Sundsvall: ''Stor utvecklingspotential''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Sundsvall.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i Allsvenskan Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Toppvärvning
  • Meriter från SSL

Gustav Klinth

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan 
Statistik 2023/24: 22 poäng (16+6) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Den talangfulla forwarden Gustav Klinth är klar för Sundsvall. Spelaren kommer senast från tre år hos RIG Umeå, där han utvecklats i rask takt. Klinth har, trots sin unga ålder, etablerat sig på den allsvenska nivån och blir ett starkt tillskott för Sundsvall inför nästa säsong. 

Den 19-årige talangen har sina främsta egenskaper på den offensiva planhalvan, där målskyttet ofta är i fokus. Under den gångna säsongen producerade Klinth 22 poäng för RIG Umeå. Öviksonen har en stor utvecklingspotential, men kan redan i höst spela en stor och viktig roll i sin nya klubb. Toppvärvning av Sundsvall. 

Max Ernstsson

Född: 1995
Position: Forward
Kommer från: Djurgårdens IF IBS, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 20 poäng (10+10) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Nästa etablerade nyförvärv är Max Ernstsson. Forwarden plockas in från Djurgården och har tidigare tillhört klubbar som Jönköping och Craftstaden på den större scenen. Den SSL-meriterade spelaren kan användas på flera olika positioner på den offensiva planhalvan. 

29-åringen kan beskrivas som en hårt arbetande forward. Rutinen är något som sticker ut, då han blir en av lagets äldsta spelare. Kontraktet är skrivet över kommande säsong och trots risk att det kan bli en kortvarig sejour är det ett starkt tillskott till Sundsvall inför den stundande allsvenska säsongen. 

Colin Oustad

Född: 2004
Position: Forward
Kommer från: Tunet IBK, Norge
Statistik 2023/24: 23 poäng (17+6) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Norsk forward som var med och vann inhemska ligan säsongen som gick. Har tidigare representerat U19-landslaget och ansluter nu till Sundsvall efter att ha provtränat med laget.

Oustad har en mycket fin speed i sig och läser dessutom spelet bra. Styrkan i duellspelet imponerar det med.

Sondre Molander Nymo

Född: 2001
Position: Forward
Kommer från: Vattjoms IK, division 1
Statistik 2023/24: 21 poäng (8+13) på 20 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Lokal talang som återvänder till Sundsvall efter utflykter i Nordic och Vattjom. Molander Nymo beskrivs som en bolltrygg spelare som läser spelet bra. Se även upp för hans målsinne!

Forwarden spottade in 43 poäng på 17 matcher i division 2 för två år sedan och gjorde det även fint i herrettan säsongen som gick. 


TV: Här avgör Alex Neumann NAFL-finalen

Svensken blev stor hjälte när han sköt hem titeln i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: