Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskan

Tunn silly från Fagerhult: ''Hade mått bra av en spetsvärvning''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Först ut är Fagerhult.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i Allsvenskan Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg.

  • Landslagsmeriterad
  • Egna produkter som flyttas upp
  • Poängkung i JAS

Philip Laasonen

Född: 2001
Position: Forward
Kommer från: Tunet, Norge
Statistik 2023/24: 43 poäng (28+15) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Fagerhult har säkrat en spännande spelare inför kommande säsong. Det är Philip Laasonen som hämtas in till den allsvenska klubben. Poängmaskinen var en stor bidragande faktor till att Tunet, i den norska högstaligan, vann guld under förra säsongen. 

Den landslagsmeriterade forwarden gjorde 43 poäng på 22 matcher. Här finns det mer att få ut och flytten till Sverige kan vara rätt steg för att norrmannen skall få ut sin fulla potential. 

Nils Börjesson

Född: 2000
Position: Back
Kommer från: Skövde IBF, 
Statistik 2023/24: 16 poäng (8+8) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Nils Börjesson har gjort sitt i Skövde. Nu tar backen steget till allsvenska Fagerhult efter en lysande säsong i Herr1an. Den poängstarke 23-åringen är även han en väldigt spännande värvning för Fagerhult. En bra ersättare till Jack Sundling, som lämnade klubben efter förra säsongen för ett äventyr i Schweiz. 

Viggo Atterling

Född: 2006
Position: Forward
Kommer från: Fagerhult Habo IBK, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Fagerhult har, förutom värvningarna av Laasonen och Börjesson, agerat i ett lugn under övergångsperioden. Inför nästa säsong flyttar klubben upp Viggo Atterling från ungdomssidan. Forwarden gjorde tillräckligt stora avtryck i JAS under fjolåret för att belönas med ett kontrakt. Nu skall 17-åringen konkurrera om en startplats i klubbens allsvenska lag kommande säsong. 

Philip Snäll

Född: 2006
Position: Center
Kommer från: Fagerhult Habo IBK, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Utvecklingspotential finns det även i Philip Snäll. Det här är ännu en spelare som var framträdande på klubbens ungdomssida under förra säsongen. Nu belönas talangen, precis som Atterling, med ett A-lagskontrakt. Snäll, som kan användas på flera positioner, möter tuff konkurrens och kan få det tufft att ta en ordinarie plats redan under sin första säsong. Den allsvenska klubben bör ha tålamod med de uppflyttade ungtupparna. 

Gabriel Lundström

Född: 2000
Position: Back
Kommer från: Fagerhult Habo IBK, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Gabriel Lundström flyttas upp till den allsvenska truppen. Backen producerade 15 poäng (4+11) på 22 matcher och belönas nu med ett kontrakt. Det här är en spännande spelare som redan under kommande säsong förväntas ta chansen som ges. Det enda negativa med dessa värvningar är att det är för bredd och inte spets - som Fagerhult hade mått bra av att få in. 

Gustaf Mattlin

Född: 2006
Position: Forward
Kommer från: Fagerhult Habo IBK, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Supertalangen Gustaf Mattlin öste in poäng under fjolåret. Mattlin gjorde 42 poäng på 16 matcher i JAS då Fagerhult slutade på en fjärdeplats i sin serie. Forwarden fortsatte sedan leverera slutspelet. Nu skall 18-åringen utmana om en startplats i det allsvenska laget under kommande säsong. Poängspelaren är den klart mest intressanta egna produkten som flyttas upp. Från U till A - med potential att nå nya höjder under säsongen som går av stapeln i september. Med andra ord, utvecklingspotentialen är stor. 


TV: Förre NHL-stjärnans drömmål i innebandyns NAFL

474 NHL-matcher, nu gör hockeyprofilen Joonas Donskoi succé i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: