Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Tunga tapp i Pixbo: ''Svåra att ersätta''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Pixbo.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg.

  • Tränarfrågan
  • Inga ersättare klara
  • Talangen flyttas upp permanent

Wictor Lundstedt

Född: 2004
Position: Forward
Kommer från: Pixbo IBF, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Wictor Lundstedt har öst in poäng under de senaste säsongerna. Under den gångna säsongen fick han debutera i SSL efter att ha levererat i både klubbens akademilag och ute på dubbellicens i allsvenska Lerum. Lundstedt belönades sedan med ett kontrakt i slutet av säsongen. 

Forwarden, som är född 2004, finns från och med kommande säsong med Pixbo på permanent basis. Konkurrensen är hård efter att finalisten lyckats förlänga med trion Gustav Fritzell, Felix Lanver och Marcus Peil, som samtliga utgår från Lundstedts position. 

Oscar Hammarqvist

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: Pixbo IBF, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Pixbo har haft fullt upp efter förra säsongens finalförlust mot Storvreta. Göteborgsklubben har tvingats leta efter en ny huvudtränare och dessutom försöka ersätta de tunga tappen av Daniel Kalentun och Anton Fylke. Det förstnämnda löste man tillslut, men några nyförvärv har man inte lyckats få in. 

Oscar Hammarqvist har tillhört Pixbo i SSL under två säsonger, men har fram till den här sommaren aldrig belönats med ett kontrakt. Nu flyttas Hammarqvist upp helt och hållet efter en poängstark säsong i både klubbens JAS- och division 1-lag. Klubben är i ett stort behov av att en egen produkt tar kliv under kommande säsong, efter flera misslyckade värvningar av spelare utifrån. 

Hammarqvist kan användas på flera olika positioner. Men kommer, trots den egenskapen, att få det tufft om speltid även kommande säsong. 19-åringen konkurrerar med spelare som Victor Johansson, Filip Wramdemark och William Lindh. 


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: