Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Truppen allt bredare i Dalen: ''Flera viktiga förlängningar''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Dalen.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Klippt och skuren för Dalen
  • Framgångar för familjen Grundström

Clara Lindblom 

Född: 2003
Position: Forward
Kommer från: Gamla Stan IBK, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 18 poäng (14+4) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Nykomlingen Dalen har lyckats behålla stommen och förstärkt med ett gäng intressanta spelare. Clara Lindblom från Gamla Stan är en av spelarna som tar steget upp i SSL med Dalen. Under den gångna säsongen blev det 18 poäng på 22 matcher för Lindblom. 

Poängskörden räckte inte för att hålla kvar Gamla Stan, men 21-åringen belönades istället med ett kontrakt hos serieettan. Nu skall forwarden slåss om en startplats hos SSL-nykomlingen. En målsättning som inte bör vara alldeles för långt borta. Lindholm vet vart målet står och kan bli en nyttig förstärkning för Dalen. 

Sara Wallberg

Född: 2003
Position: Målvakt
Kommer från: Täby FC IBK, SSL
Statistik 2023/24: 66,7 i räddningsprocent (7 insläppta mål på 21 skott)
Innebandymagazinets betyg:

Dalen säkrar Sara Wallberg inför kommande säsong. Målvakten blev mer eller mindre överflödig i Täby och byter nu klubb. Nykomlingen förstärker därför sin målvaktsuppsättning, som redan innefattar Isa-Marie Carsbo och Jennifer Strandberg. Konkurrensen är tuff även i Dalen. 

Uppgiften som Wallberg ställs inför är tuff. Flytten innebär en nystart för henne, där målet är att slåss om en startplats i Dalen i längden. Det kommer krävas tålamod från både målvakten själv och klubbens sida. 21-åringen har chans att utvecklas i klubbens utvecklingslag. 

Meja Josbrant

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 12 poäng (6+6) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Dalen har säkrat en talang från RIG Umeå. Det är Meja Josbrant som stannar i Umeå även efter gymnasiet. 19-åringen har skrivit på ett kontrakt med Dalen som sträcker sig över två säsonger. Öjebyntjejen har därför chans att göra SSL-debut under kommande säsong. 

Josbrant har imponerat mot Dalen under senaste säsongerna. Talangen skall vara klippt och skuren för det här laget, främst i och med sina styrkor i det hårda och aggressiva arbetet på planen. Forwarden har goda möjligheter att fortsätta utvecklas i SSL med Dalen. 

Elin Grundström

Född: 2003
Position: Back
Kommer från: KAIS Mora IF, SSL
Statistik 2023/24: 11 poäng (4+7) på 26 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Framgångarna fortsätter för familjen Grundström. Storebror Carl ligger längst fram i utvecklingen och är ordinarie i Los Angeles i NHL. Hans syster, Elin Grundström, har precis signat ett kontrakt med Dalen i SSL. Det här är en högintressant värvning som kan göra stor nytta framöver. 

Grundström får en nyckelroll i Dalen inför kommande säsong. 21-åringen har redan hunnit med ett gäng matcher, närmare bestämt 26 stycken, i SSL och har därmed en nyttig rutin. Ett tvåårskontrakt är påskrivet när backen nu återvänder till Umeå. 

Konkurrensen är hård och backuppsättningen kommer att ställas på prov direkt. Grundström har sina främsta egenskaper i spelförståelsen, men det är värt att, återigen, stryka under det faktum att spelaren har erfarenhet från SSL tidigare. En väldigt viktig del i värvningen. 


TV: Förre NHL-stjärnans drömmål i innebandyns NAFL

474 NHL-matcher, nu gör hockeyprofilen Joonas Donskoi succé i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: