Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Stora förändringar i Rönnby: ''Blandade tankar''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Västerås Rönnby.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Ny målvakt klar
  • God potential
  • Den största övergången

Louranna Jacobsson

Född: 2005
Position: Målvakt
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 84,9 i räddningsprocent (42 insläppta mål på 279 skott)
Innebandymagazinets betyg:

Raketkarriären fortsätter för Louranna Jacobsson. Göteborgstjejen, med moderklubb Frölunda, har haft vägarna förbi Lindås, Landvetter och RIG Umeå innan steget upp i SSL tas i höst. Målvakten gjorde det tillräckligt bra under sina tre säsonger i Umeå för att locka intresse från världens bästa innebandyliga. 

Rönnby gav sig ut på målvaktsjakt efter att den schweiziska målvakten Monika Schmid återvänt till hemlandet efter förra säsongen. Talangen delar målvaktspositionen med Emma Frisk kommande säsong, när laget återigen skall hota i den absoluta toppen av SSL. 

Jacobsson, född -05, utsågs till Sveriges 35:e största talang av Innebandymagazinet 2022. 

Lovisa Åström

Född: 2001
Position: Back
Kommer från: IBF Falun, SSL
Statistik 2023/24: 0 poäng (0+0) på 7 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Lovisa Åström kommer, trots sin unga ålder, ha tillhört tre klubbar i SSL när debuten för Rönnby görs i höst. Poängskörden som slängs fram från sin sista säsong i Falun är påverkad av den korsbandsskada 22-åringen drog på sig under försäsongen förra året. Det var hennes andra långtidsskada på kort tid. 

Innan dess hade Åström noterats för ett gäng fina säsonger i SSL, både i Sirius och i Falun. Backen kan bli ett viktigt tillskott för Rönnby inför kommande säsong, framförallt eftersom flera ordinarie spelare har valt att lämna klubben. 

Moa Gustafsson

Född: 1999
Position: Forward
Kommer från: IBF Falun, SSL
Statistik 2023/24: 39 poäng (19+20) på 16 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Efter mängder av rykten och spekulationer hit och dit står det nu klart. Moa Gustafsson lämnar Falun för att flytta till Västerås och Rönnby. En av de största, om inte den allra största, övergången inför kommande säsong. Gustafsson har, under de senaste månaderna, ryktats till bland andra Pixbo, som både hon och pojkvännen Emil Lundmark haft kontakt med. 

Rönnby har gjort klart med en riktig storstjärna. Innan det blir spel för den orangefärgade klubben skall en långtidsskada rehabas. När den poängstarke forwarden är tillbaka i spel är målsättningen för henne och laget tydligt, man har siktet inställt på SM-guldet. 

I vintras var 25-åringen med och vann VM-guld i Singapore. Ett enormt nyförvärv för Rönnby, som annars fått rubriker för att ha tappat en del viktiga pjäser inför kommande säsong. Det är helt klart blandade tankar om Rönnby. 


TV: Förre NHL-stjärnans drömmål i innebandyns NAFL

474 NHL-matcher, nu gör hockeyprofilen Joonas Donskoi succé i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: