#IBSILLY
Foto: Markus Aeschimann
Internationellt

Manuel Engel avslutar innebandykarriären

ANNONS

Före detta SSL-forwarden lägger klubban på hyllan.

30-årige schweizaren Manuel Engel har en gedigen meritlista. I A-landslaget debuterade forwarden redan som 19-åring och har sedan dess spelat 93 A-landskamper, varav fyra VM-turneringar mellan 2012 och 2018. Totalt blev det 66 mål och 45 assists i landslagströjan, endast fem spelare har gjort fler mål än Engel i schweiziska landslaget. Nu väljer han att avsluta karriären. 

”Jag ser tillbaka på min tid i landslaget på ett mycket positivt och stolt sätt. Mitt första VM i Bern och Zürich i synnerhet var en upplevelse som det är svårt att sätta ord på. Det var också ett stort nöje att vara med i det lag som slog Sverige för första gången”, säger Engel bland annat på schweiziska innebandyförbundets hemsida.

För den svenska publiken är han mest känd för sina fem säsonger i Växjö Vipers, där han gjorde totalt 145 poäng (84+61) på 170 matcher i serie- och slutspel.

”Den här upplevelsen av att få visa vad jag går för i världens bästa liga och att få tävla med de bästa varje dag kommer att förbli oförglömlig.”


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
TV: Drömmål av Siriusspelaren i NAFL-svenskmötet
TV: Drömmål av Siriusspelaren i NAFL-svenskmötet
Den här artikeln handlar om: