SSL (Herr)

Kalmarsund har värvat starkt: ''Han är en poängspelare av rang''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Kalmarsund.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Han kan redan nu slåss om en startplats
  • Konkurrensen är hård för Guilotte
  • Zarins ersätter Bending

William Alvarmo

Född: 2002
Position: Back
Kommer från: FBC Kalmarsund Ungdom, egna led 
Statistik 2023/24: 3 poäng (3+0) på 15 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Alvarmo fick chansen i SSL redan under fjolåret. Backen fick framförallt beröm under slutspelet, där han fanns med i samtliga matcher. Totalt gjorde 22-åringen 17 matcher i världens bästa innebandyliga. Nu belönas han med ett SSL-kontrakt. 

Konkurrensen i Kalmarsund är tuff. Alvarmo konkurrerar med flera erfarna backar, men fortsätter utvecklingen i den fart som visades upp under slutspelet är framtiden ljus. Efter att klubbikonen Kevin Björkström tackat för sig finns det en backplats att slåss om kommande säsong. 

Otto Rylander

Född: 2005
Position: Back
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan 
Statistik 2023/24: 8 poäng (5+3) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Snacket har gått och Otto Rylander har ryktats hem till Kalmarsund ett bra tag. Det kom därför inte som någon överraskning när Rylander skrev på ett tvåårskontrakt med klubben i början på maj. Under sejouren hos RIG Umeå har backen utvecklats flitigt och har bland annat fått chansen i U19-landslaget. 

Kalmarsund får härmed hem en lokal talang, ett spår som man varit väldigt tydliga med att vilja fortsätta på. 19-åringen förväntas kunna slåss om en startplats redan under kommande säsong, då hans egenskaper stämmer bra in på vad laget behöver. Rightbacken konkurrerar bland annat med Anton Nilsson och Gustav Wadell. 

Kim Guilotte

Född: 2004
Position: Forward
Kommer från: AIK IBF, SSL
Statistik 2023/24: 12 poäng (6+6) på 23 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Kalmarsund har varit på jakt efter ersättare till Kevin Björkström, Martin Rönnklint och Filip Stjernberg. Jobbet startade efter att David Gillek presenterades som huvudtränare. Klubbens första värvning under Gillek kommer från seriekonkurrenten AIK. 

Kim Guilotte kan användas på flera positioner i banan. Under fjolårets säsong noterades den rightfattade spelaren för 12 poäng på 23 matcher. Kalmarsund rustar för en stark säsong, trots en del tunga tapp, och har en uppsättning av forwards som håller hög kvalitet. Vallentunafostrade Guilotte förväntas ta en plats i tredjekedjan, då chansen att peta ner antingen Linus Malmström eller Victor Wettergren är relativt låg inför säsongen. 

Johan Palmqvist

Född: 2000
Position: Forward
Kommer från: Karlstad IBF, SSL
Statistik 2023/24: 36 poäng (21+15) på 25 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Trollgubben Johan Palmqvist blir kvar i SSL. Efter att Karlstad åkte ut har Palmqvist varit eftertraktad av många klubbar. Forwarden var bland annat och besökte Pixbo innan valet föll ut i Kalmarsund. Det här är en värvning av den bättre sorten, mycket på grund av att sonen med Kristinehamn som moderklubb gjorde en såpass stark individuell säsong. 

24-åringen blev under förra säsongen nominerad till årets rookie i SSL. Palmqvist är en poängspelare av rang och har öst in poäng senaste säsongerna. Han kommer främst utgå från höger, där spelare som Kim Nilsson och Kevin Haglund redan finns, och är ett hett alternativ i special teams. 

Kalmarsund skall vara mycket nöjda över att ha knutit åt sig Palmqvist, trots stor konkurrens från andra toppklubbar i SSL. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna. 

Pontus Zarins 

Född: 1998
Position: Målvakt
Kommer från: Karlstad IBF, SSL
Statistik 2023/24: 81,2% i räddningsprocent (124 insläppta mål på 660 skott)
Innebandymagazinets betyg:

Kalmarsund har hittat ersättaren till Kalle Bending. Succémålvakten Pontus Zarins plockas in från Karlstad, som tvingades lämna SSL efter förra säsongen. Målvakten gör därför samma flytt som nyligen nämnda Johan Palmqvist. 

Bara Pixbos Jon Hedlund hade bättre räddningsprocent än Pontus Zarins under förra säsongen. Värt att nämna är att den lettiske landslagsmålvakten blev av med förstaplatsen i den sista och avslutande omgången. Kalmarsund kan, med stor glädje, därför välkomna en högklassig målvakt. 

Även Zarins blev nominerad till årets rookie i SSL. 


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Tung förlust för Nykvarns IF mot Kalmarsund Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: