Foto: AC Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Styrkebeskedet efter spelarflykten - värvar SM-guldvinnare

ANNONS

Lindome värvar toppspelare: "Spetsar till vår offensiv"

Det var ett dystert besked när allsvenska Lindome för några dagar sedan gick ut med att man tappar sex spelare, inklusive stora härföraren Amanda Lööv Miljevic. Men nu kommer en desto roligare nyhet för de grönklädda fansen.

Frida Ahlstrand är nästa forward att ansluta. Sedan tidigare har man värvat systrarna Eliasson, Lovisa och Justina, och Ahlstrand blir ytterligare en prestigevärvning som kommer att kunna tillföra mycket offensivt.

Senaste två säsongerna har hon producerat 50 poäng för Partille i allsvenskan. Innan dess har hon SSL-meriter från Pixbo och KAIS Mora, och ett SM-guld från 2016 när hon gjorde mål i SM-finalen inför 13 456 åskådare i Tele2 Arena.

– Väldigt roligt att Frida känner att de bästa alternativet för henne nästa år är att spela i Lindome och vi är såklart väldigt glada att få ha henne hos oss nästa säsong. Vi får in en målfarlig och poängstark spelare som har flera säsonger bakom sig i SSL och allsvenskan, Frida spetsar till våran offensiv ytterligare och kommer vara ett ständigt hot med sitt skott. De känns väldigt bra att äntligen få ha Frida i den gröna tröjan, säger Lindomes tränare Mathias Bernvid på klubbens Instagram.

Frida Ahlstrand:

– Jag har fått en mycket positiv uppfattning om Lindome från både spelare, tränare och sportchef. Jag är övertygad att jag kommer trivas och utvecklas som innebandyspelare hos Lindome.


Lindomes silly season

Nyförvärv:

Lovisa Eliasson, forward (Lindås)

Justina Eliasson, forward (Lindås)

Alicia Svartling, forward (Pixbo IBF)

Carla Rydbeck, back (Pixbo IBF)

Frida Ahlstrand, forward (Partille)

Förluster:

Emilia Johannesson, forward

Amanda Lööv Miljevic, center

Anna Svedman, forward

Andrea Sveder, back

Caroline Trysberg, back

Evelina Premberg, forward


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: