Patrik Gustavsson till vänster efter guldet i Svenska Cupen.
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Nykvarn värvar cupmästare: “Bred erfarenhet av SSL-spel”

ANNONS

Lämnar Pixbo för SSL-konkurrenten: "Ska vara en framträdande spelare"

Senaste säsongen tog han SM-silver och Svenska Cupen-guld med Pixbo. Nu väljer Patrik Gustavsson att vända till sina hemtrakter i Södermanland. Det blir spel i Nykvarn i höst för 23-åringen som kan spela både back och forward.

Nykvarns tränare Nicklas Hedstål om tillskottet i klubbens sociala medier: “Vi är glada att vi får hem en bördig sörmlänning som startade sin innebandybana i Gnesta som ungdomsspelare. Via seniorspel i allsvenskan i Salem till SSL-spel i först Växjö två år sedan Pixbo även det i två säsonger som avslutades med ett SM-silver.

"Parre" har trots sin unga ålder en bred erfarenhet av SSL-spel i föreningar som varit topplag de senaste åren vilket är en värdefull ingrediens för oss i Nykvarn. Spelmässigt ser både jag och "Parre" att han ska vara en framträdande spelare som ska bidra i viktiga lägen i matcher där det står och väger.

Bra skott, användbar på olika positioner och med kort anpassningstid då både ledare och spelare jobbat ihop tidigare så ser vi detta som ett fint tillskott inför säsongen.”


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Tung förlust för Nykvarns IF mot Kalmarsund Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: