#IBSILLY
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Ny tränarduo klar i Linköping - ersätter David Gillek

ANNONS

Nu står det klart att det är en tränarduo som kommer att leda Linköpings SSL-lag kommande säsong.

Marcus Johansson kommer närmast från klubbens division 1-lag Linköping FBC medan Martin Laakso har flera säsonger som assisterande tränare i SSL-laget bakom sig. Det blir alltså ett delat ledarskap.

Sportchef Johan Fredriksson om den nya coachduon:

– Vi är glada och stolta att vi nu får in två tränare som kommer från vår egen organisation. Båda har varit i FBC tidigare och förstår vikten av den interna utbildningstrappan och det har också varit mycket positiva kommentarer från spelarna när nya tränarna presenterats.

Tränarna själva om sina nya roller:

– Det känns bra och efter att jag varit assisterande både med Johan Astbrant och nu senast David Gillek så har jag lärt mig massor och nu känns det som det var dags för ett större ansvar. Så det ska bli riktigt kul, kommenterar Martin Laakso som inledde sin karriär som assisterande tränare redan säsongen 2017/2018 tillsammans med Johan Astbrant.

– Efter lite turer fram och tillbaka så är det skitkul att det nu löste sig och det blir givetvis ett steg upp från FBC för min del, vilket känns inspirerande. Sedan att det blir delat ansvar med Martin som varit med länge är också en stor fördel, säger Marcus Johansson som efter fem år i Linköping FBC (varav tre säsonger som huvudansvarig) nu får SSL-ansvaret.

Hur uppdelningen mellan Marcus och Martin blir är fortsatt under diskussion.

– Vi har givetvis diskuterat detta och har det mesta klart runt vilka ansvarsområden vi ska ha men samtidigt vill vi först prata med spelarna om detta. Så vi får återkomma runt detaljerna i vårt upplägg men målet är givetvis är att vi båda ska lösa så mycket som möjligt tillsammans, säger Laakso.

Vad vill ni prioritera i första hand när truppen återsamlas i början på augusti då ni endast har några dagar innan första träningsmatchen spelas?

– Vi har varit med i massor av år nu i klubben och mycket handlar givetvis om att bygga vidare på det som fungerat bra tidigare säsonger. Men vi vill ju också sätta vår egen prägel på detta och tanken är att vi presenterar våra idéer i början på augusti och samtidigt då involvera spelarna och få med deras tankar runt kommande säsong. Visst är det så att vi känner de flesta spelarna men det blir ändå en liten ”lära känna fas” i inledningen, kommenterar tränarduon vad som väntar framöver.

Hur ser ni på den SSL-trupp ni förfogar över? Känns den tillräckligt slagkraftig för att slåss i toppen av tabellen, anser ni?

– Vi får in några riktigt spännande och intressanta nyförvärv även om några är oprövade på SSL-nivå. Jag tycker det nu blir en bredare trupp med fler alternativ och med några riktiga spetsspelare så det ser jättebra ut, säger Marcus.

Linköpings spelare har just nu semester med individuell träning efter en tuff junimånad med mycket fysträning. Laget återsamlas igen 1 augusti och den inledande träningsmatchen spelas redan 11 augusti hemma mot allsvenska Fagerhult.

Källa: Pressmeddelande


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: