Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Ketil Kronberg klar för 18:e säsongen i SSL

ANNONS

43-årige superveteranen är tillbaka i världens bästa liga, förlänger med Dalen.

Ketil Kronberg är onekligen en av innebandyns största profiler genom tiderna – och inte bara en levande legend utan någonting så ovanligt som en spelande legendar. 

Ingenting verkar bita på den här 43-åringen. Hans intensitet på planen är oförändrad genom decennierna och går att jämföra med varje tjugoåring som gör debut i högsta ligan, och detsamma gäller Ketils arbetsmoral och spelskicklighet, vilket gör honom till ett ankare i laget och en förebild i föreningen. 

Nu får alltså världens bästa liga återse den avige norrmannen, eftersom hans IBK Dalen gör comeback i SSL efter ett år i allsvenskan, och Ketil kritat på för ett år till. 

På frågan om kontraktets längd svarar IBK Dalens klubbchef Urban Karlsson: 

– Ett år som vi vet. Ketil skriver aldrig på längre kontrakt än ett år, men han gör det å andra sidan varje år, som tur är. Så minst ett år till får både Umeåpubliken och alla motståndarfans njuta av världens bästa 43-åring.

Ketil Kronberg om sitt nya kontrakt: 

– Det kändes förfärligt att åka ur SSL ifjol, obegripligt och framförallt onödigt, och lika skönt var det att ställa saker tillrätta med den säsong vi gjorde nu, med bara en förlust och avancemang. Nu ska vi etablera Dalen igen i högstaserien – det får bli en rimlig målsättning för nästa steg, att skapa förutsättningar för en ny framgångsperiod för Dalen.


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: