Foto: Andreas Forslund
SSL (Dam)

Emma Sarkkinen har gjort sitt #ibsilly-val

ANNONS

Utsågs till bästa back i allsvenskan norra två säsonger i rad - här spelar hon 2024/25.

IBK Dalen fortsätter att presentera kontraktsförlängningar inför återkomsten i SSL. En av de mest viktiga är den nyligen presenterade nyheten att Emma Sarkkinen blir kvar. 21-åringen har av tränarna röstats fram som bästa back i allsvenskan norra två år i följd. Under hennes tre säsonger i Dalen har hon hunnit med att spela 70 serie och kvalmatcher och gjort 36 mål och 49 assists. Hennes moderklubb är Sundsvall FBC Ungdom.

 – Här har vi maskinen i laget. Otroligt stark och skicklig defensivt och offensivt. Med sin power och explosivitet hittar Emma fina ytor och är ständigt ett hot framåt. Till gruppen bidrar Emma med en otroligt seriös inställning till allt. Hon kör allt väldigt fokuserat och till 100% vilket gör att hennes utveckling senaste åren inte förvånar. Såklart otroligt kul att Emma fortsätter sin satsning hos oss, säger IBK Dalens tränare Caroline Stattin.

- Det känns riktigt kul att få fortsätta spela med Dalen! Jag är förväntansfull inför min första säsong i Svenska Superligan och jag hade inte velat göra det med något annat lag. Hoppas att ni tar er till Umeå Energi Arena i höst så ska vi se till att bjuda på spännande matcher och rolig innebandy, säger Emma Sarkkinen.

Dalen har även förlängt med Elin Björke, Anna Helander, Ida Hansson, Hanna Kristoffersson, Lisa Sjölund, Rut Marklund, Sara Danielsson, Julia Olsson och Lisa Ehlin.

Källa: Pressmeddelande


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten

Den här artikeln handlar om: