Foto: Per Wiklund och Katrineholm FBC
Allsvenskan (Dam)

Stjärnans stenhårda försäsong - gått ner 17 kg

ANNONS

Sara Attermo har toppat formen rejält inför den nya allsvenskan med 16 weeks of hell.

En av allsvenskans bästa värvningar förra säsongen var Katrineholms sillybomb att svenska mästaren Sara Attermo anslöt från Sirius. 37-åringen har 15 säsonger i SSL på CV:et och den rutinen fick Katrineholm verkligen nytta av när man tvingades att kvala sig kvar i allsvenskan. I kvalet var Attermo en av lagets bästa spelare och hon slutade tvåa i den interna poängligan under grundserien. 

Glada nyheter för Katrineholm är att powerforwarden kör på en säsong till och inte nog med det, det är en Attermo 2.0 som kommer till start kommande säsong. 

– Jag kör just nu 16 weeks of hell för att få tillbaka min SSL-kropp och fysik, får se hur nära toppform jag kommer men känns väl som ett rimligt mål att kunna ha small i matchstället hela säsongen och inte behöva byta till L tröja efter jul. Räcker med att jag skymmer målvakten, behöver ju inte täcka hela målet, säger Attermo med ett stort skratt till Innebandymagazinet. 

Attermo har gått ner nästa 17 kilo så här långt och tappat 20 centimeter i midjemått när det återstår två och en halv helvetesvecka. 

– Jag är nöjd med resultatet så här långt, lär väl inte hinna med att få fram en tvättbräda men drömmen lever, haha.

Katrineholm lyckades slå Fröjered med 4-3 i båda kvalmatcherna och kommer därför att spela i nya allsvenskan södra kommande säsong. 

– Känns som en väldigt jämn serie, hade väl personligen hoppats på något mer Stockholmslag men man kan inte få allt.

Inför kommande säsong har damallsvenskan bantats ner från fyra serier med åtta lag i varje till två serier med tolv lag i varje serie. 

– Kul, bra med två serier känns som ett steg framåt. Tyckte det kändes konstigt att möta massa lag som inte var i samma serie. Det här upplägget har en större logik. Sedan spetsas det till också då det är färre och bättre lag, finns inga givna segrar.

Förr fick två lag i varje serie kvala till SSL men med det nya seriesystemet kommer de fyra första lagen i varje serie få kvala till SSL. Attermo tror det kommer bli ett riktigt getingbo runt kvalstrecket kommande säsong.

– Jag tror Partille får till det bra i år, vet inte vad som hände på slutet för dem förra säsongen men nu har de värvat ytterligare bra spelare så känns som ett lag som kommer kvala. Efter det tror jag det blir jämnare. Kanske att Växjö och Lindome ligger närmast bakom? Men känns som 8-9 lag har chans på kval.

Senast blev det kval för att hålla er kvar. Men ni har värvat bra under silly season så vad kan vi förvänta oss av Katrineholm kommande säsong?

– Tror som sagt serien kommer vara jämn, kommer skilja så lite poäng så vi likt de flesta andra lagen kommer kriga om botten, toppen och mitten samtidigt. Men det är ju det bästa, när alla matcher betyder något.

Slutligen ordet är fritt, övriga tankar och reflektioner om den kommande säsongen?

– Botten i SSL och toppen i allsvenskan har aldrig varit så nära varandra som nu. Nytt serieupplägg kittlar såklart. Hoppas domarna ska prata ihop sig och döma hårdare kring spelförstörande saker som fasthållningar och lyftningar av klubbor som försvarande lag i många matcher kan ägna sig åt helt fritt. Det kommer höja kvaliteten på spelet och göra serien mer sevärd och steget till SSL kortare då tempot i spelet inte kommer bromsas lika mycket.


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: