Foto: IBK Dalen
Nyhet

En dynasti i Dalens historia går i graven

ANNONS

Eldsjälen lämnar över ordförandeposten efter 28 år med klubban i Umeåklubben.

IBK Dalen, en av Sveriges mest anrika innebandyföreningar med både herr- och damlag i högsta serien Svenska Superligan, byter lagkapten i styrelsen. Levi Bergström, som har varit föreningens ordförande i 28 år, kliver nu av sin post. Detta beslut togs på årsmötet måndagskvällen den 25 juni. På mötet utsågs även Levi till Hedersordförande i IBK Dalen.

Levi Bergström är en legendarisk ledare inom Idrottsumeå och en föreningsmänniska av den gamla, hederliga skolan där gemenskap och ideella krafter alltid har varit grunden till framgång. Under sina år som ordförande har Levi varit en ovärderlig tillgång för IBK Dalen, och hans engagemang har möjliggjort för otaliga ungdomar och vuxna att vara aktiva inom innebandyn, och hitta både lagkamrater och kamrater.

Levi efterträds av Tomas Agerberg, som har arbetat i IBK Dalens styrelse de senaste åren med särskilt fokus på att modernisera föreningens marknadssida samt stärka partnerskap och relationer med näringslivet. Tomas har en gedigen bakgrund inom innovationsarbete samt sälj- och marknadsföring från flera konsultbyråer i Umeå, där han idag är aktiv som CMO och Styrelseordförande.

– Att ersätta Levi är såklart omöjligt, vi får hjälpas åt några stycken för att försöka täcka upp för honom, och driva hans vision för den här föreningen framåt. Lyckligtvis kommer Levi såklart att fortsätta hjälpa till kring lagen, precis som tidigare, men inte i rollen som ordförande längre. Vi är många som är skyldiga Levi ett stort tack, det är många som har möjlighet att röra på sig och träffa kompisar för att Levi Bergström har varit så duktig på sitt uppdrag och så uthållig också, säger Tomas Agerberg, ny ordförande i IBK Dalen.

Vi i IBK Dalen vill uttrycka vår djupaste tacksamhet till Levi Bergström för hans ovärderliga insatser och outtröttliga engagemang under alla dessa år. Vi vet också att Levi välkomnar den här förändringen och att han tycker det är oerhört skönt att kunna lämna över en förening när båda lagen återtagit sina platser i innebandyns finrum, SSL. Vi välkomnar samtidigt Tomas Agerberg som ny ordförande. Med Tomas kreativitet, noggrannhet och driv är vi övertygade om att IBK Dalen kommer att fortsätta utvecklas, med både bredd och spets.

Källa: Pressmeddelande.

För Västerbotten Kuriren så sammanfattar Levi Bergström sina 28 år som ordförande:

– Det har varit en väldans utveckling, dels för föreningen, men även för innebandyn. Det har gått från gymnastiksal till arena. Ganska snabbt kom vi till arenan på Sporthallen (Umeå Energi Arena vatten). Sen att jag fick vara med och påverka så att vi fick en lämplig hall för innebandy (Umeå Energi Arena vind). Sen tror jag att jag hade med ett lite strå i stacken till att Riksinnebandygymnasiet hamnade i Umeå. Jag var en heldag med de som beslutade om sånt och visade alla hallar och Umeå och så. Det kanske bidrog till att vi fick det, jag vet inte, men om jag lever i den tron så känner jag att jag gjort någonting om jag uttrycker mig egoistiskt. Man ska aldrig var nöjd, men jag känner faktiskt mig belåten med det jobb jag gjort, både som direkt ordförande, men även mitt jobb på matcher och det kommer jag att fortsätta med i den utsträckning jag orkar. Jag känner att jag har gjort ett handtag för Dalen och kan jag fortsätta med det så ska jag göra det.


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

 

Matchrapporter: Målfest när AIK krossade IBK Dalen på hemmaplan Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå

Den här artikeln handlar om: