Foto: Magnus C Lydahl
Herrettan

Allsvenska stjärnan ska slå poängrekordet i herrettan

ANNONS

Oscar Kristensen hymlar inte om sitt personliga mål kommande säsong. Han ska göra minst 107 poäng.

Oscar Kristensen har varit allsvenskans mest jagade spelare i flera säsonger. Men trots flera anbud från SSL har han blivit moderklubben Järfälla Bele trogen. När Bele åkte ur allsvenskan för ett par månader sedan sa Kristensen så här till Innebandymagazinet om framtiden.

– Bele kommer alltid vara ett alternativ oavsett division. Tankarna just nu? Det känns ju liksom larvigt att vinna poängligan med 20 poäng i allsvenskan och sen gå ner en division. Det känns riktigt larvigt faktiskt, så vi får se vad som händer. Men jag skulle aldrig skriva bort Bele helt.

Men trots lockropen från SSL så blev det klart för ett par veckor sedan att Kristensen följer med ner i herrettan kommande säsong. 

– Kändes rätt till slut, Sam (Madani) känner sig piggare än någonsin och med Boris(Andreas Briselius) tillbaka på bänken kändes det som ett givet val, säger Kristensen till Innebandymagazinet om valet att fortsätta i Järfälla Bele. 

Med tanke på ditt tidigare uttalande ovan vad var det som fick dig att tänka om? 

– Man lider väl av nån form av Stockholmssyndrom fortfarande och sen tror jag på det vi håller på med, men till dem som vill se mig på den högsta nivån så behöver de inte oroa sig, den tiden kommer.

22-åringen har öst in 290 poäng för Bele de fyra senaste säsongerna i allsvenskan på 88 matcher. Den nyss avslutade säsongen så satte han nytt allsvenskt assistrekord med 60 assist på en säsong. Så frågan är hur många poäng han kommer ösa in i herrettan med tanke på att han gjorde 81 i allsvenskan? Poängrekordet för herrettan är för närvarande på 106 poäng.

– 100 är ju såklart skamgränsen och därifrån är det inte långt till rekordet så det är självklart målet.

Med tanke på att både du och Sam Madani spelar vidare så är ni väl storfavoriter till att vinna H1 Södra Svealand?

– Vi ska upp det är inget snack om det. Allt annat är ett misslyckande.


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Den här artikeln handlar om: