Foto: Bosse Grängsjö
#ibsilly

Mora har gjort sin nionde värvning

ANNONS

Mora har gjort en riktigt spännande värvning och kan ha hittat ett guldkorn som kallas "Gästriklands bästa spelare"

KAIS Mora fortsätter att värva in spelare och den här gången är det en poängmaskin från damettan som man har gjort klart med. 

Thea Hedström öste in 41 poäng för IK Sätra denna säsong och med ett poängsnitt på 1,86 poäng per match hamnade hon på en 60 plats i poängligan bland de drygt 3000 damettan-spelarna i år. 23-åringen skrev efter det på för storsatsande Sandviken men kommer istället att spela i SSL med Mora. Enligt Mora beskrivs Hedström som en av Gästriklands bästa spelare.  

– Jag ser framemot att vara en del av KAIS Mora kommande säsong. Det var inte ett svårt val att gå till KAIS Mora då det är en bra klubb med bra värderingar. Och känns även bra att dom tror på mig så jag kan utvecklas som innebandyspelare, säger Hedström i ett pressmeddelande och fortsätter berätta om sin målsättning kommande säsong:

– Först och främst komma in i tempot och i laget. Sedan ta nästa steg och utvecklas som innebandyspelare som får lite rutin med SSL-spel. Men även såklart hjälpa laget att nå sina mål.

Moras ordförande Anders Forsberg om värvningen:

– När vi väl fick korn på Thea och hennes färdigheter på innebandyplanen gick allt väldigt fort. Hon var med och tränade och våra tränare var klara i sin analys att henne ska vi ha. Thea besitter stora skills och har nu möjlighet att pröva dem i ett högre tempo. Spännande blir det!

 

KAIS Mora

Klara in:

Daniela Westerlund, back (PSS)

Ella Sundström, back (PSS)

Agnes Sundlöf, back (Sundsvall)

Nowa Veteläinen Lindgren, forward (Falun)

Vilma Lindén, forward (Falun Utveckling)

Tuva Lassis, back (egna led)

Nathalie Västå, forward (egna led)

Hanna Kempendahl, forward (egna led)

Thea Hedström, back/center (Sandviken)

Klara ut:

Elin Grundström, back (flyttar till Umeå)

Lina Källström Andersson, back (time out)

Elin Höglund, forward (klubb ej klar)

Emma Holgersson Bruhn, forward (klubb ej klar)

Clara Holmberg, forward (Storvreta)


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena

Den här artikeln handlar om: