Landet runt

Lägger ner damlaget efter 19 år i föreningen

ANNONS

Kvalet till allsvenskan blev IBF Linköpings sista - nu går damlaget i graven.

Under nästan hela 10-talet och fram till 2022 har IBF Linköping spelat i den näst högsta serie. Men säsongen 23/24 blev den sista för laget för nu har IBF Linköping beslutat att lägga ner damverksamheten efter 19 raka säsonger i seriesystemet. 

IBF slutade tvåa i damettan Östergötland/Södermanland och fick kvala upp till allsvenskan. Där förlorade man på målskillnad mot lokalkonkurrenterna Linköping IBK. Nu kommer Hjulsbro IK ta över Linköpings plats i ettan. Något som är möjligt tack vare att IBF och Hjulsbro hade ett gemensamt lag i damtvåan den gångna säsongen. 

– Vi har diskuterat det här med Hjulsbro under några år. Nu passade tajmingen också bra då många spelare från IBF lämnar för universitet i andra städer till hösten. Sedan kände vi att något behöver hända med innebandyn här i Linköping. På lite längre sikt är det definitivt en satsning på ökad kvalitet med större chans att få en stark trupp, säger IBF:s tränare, som följer med till Hjulsbro, Martin Sävenhed till Corren

Sedan tidigare har Hjulsbro en stor ungdomsverksamhet men har saknat ett damlag. IBF har haft ett damlag och en stor flickverksamhet. Så till hösten kommer flickverksamheten fortsätta i IBF:s regi medans dam- och ungdomsverksamheten drivs under Hjulsbros regi. 

– Vi har stora förhoppningar om att det här ska bli bra för kommande tjejer som satsar på A-laget. Det behöver finnas en bra utvecklingsplats för tjejerna, som sedan kan ta steget uppåt. Vi måste vara medvetna om att en sådan här omställning kommer att ta lite tid innan allt sätter sig, men jag hoppas ändå att vi kan vara med och slåss där uppe i tabellen direkt. Med det sagt är det verkligen en långsiktig satsning.

Damettan Östergötland/Södermanland 24/25

Bergs IK
______
FBC Katrineholm U-lag
FBC Nyköping
-----------
Hjulsbro IK
IBK Mantorp
Linköping IBK Ungdom
Linköpings Universitets AIF IBK
Nykvarns IBF
Onyx IBS
-----------
Solfjäderstaden IBK
Strängnäs IBK


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Den här artikeln handlar om: