Foto: Per Wiklund
#ibsilly

RIG Umeå tar in utländsk spelare - här är anledningen

ANNONS

Schweizisk back till Riksinnebandygymnasiet i Umeå.

06-födda backen Talin Gasser kommer närmast från Kloten-Dietlikon Jets i Schweiz. Till hösten ska hon bo i Sverige och spela för RIG Umeå. 

– Jo, det stämmer att Talin ska göra ett utbytesstudentår hos oss. Hon var faktiskt med på uttagningen för 06:orna för två år sedan, men vi kunde inte ta ut henne som utländsk spelare och hade inte utrymme i truppen för extra spelare då heller. Men nu är vi två 06:or färre och har en lucka för den här säsongen så vi tog kontakt med henne, säger RIG-instruktören Peter Svensson Hörnsten till Innebandymagazinet.

Gasser beskrivs som en defensiv back.

– En väldigt målmedveten tjej som jag tror kommer passa bra in. Jag räknar inte med stordåd på planen från henne då vi vet att första året hos oss är tufft, men vi får lite mera erfarenhet och lite mera muskler in i truppen med en till 06:a. Förhoppningsvis får hon ett oförglömligt år hos oss också så att alla blir vinnare av detta.

Vanligtvis är Riksinnebandygymnasiet för svenska spelare.

– Vi har egentligen inte tagit in någon utländsk spelare hos oss tidigare, men en tjej ur den allra första årgången (födda 1986) - Line Nygård - hade dubbellicens och gjorde efter åren hos oss landskamper för Norge. 

– Det har hänt tidigare att vi kompletterat truppen med spelare för ett år men det gör vi bara när det slutat spelare ur den äldsta årskullen.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Nacka Wallenstam avgjorde i tredje perioden mot RIG Umeå Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF

Den här artikeln handlar om: