EXTRA
Foto: Michaela Rihova/CTK Photo
SSL (Dam)

EXTRA: Eliška Krupnová avslutar innebandykarriären

ANNONS

Var första tjeckiska spelaren att bli utsedd till bäst i världen.

Eliška Krupnová lägger innebandyklubban på hyllan. Det bekräftar hon på tjeckiska Innebandyförbundets hemsida.

30-åringen var år 2020 den första tjeckiska spelaren att bli utsedd till världens bästa innebandyspelare. Hemma i Tjeckien har hon på Zlatan-manér prenumererat på utmärkelsen som landets bästa spelare. 141 landskamper, 176 landslagspoäng och ensam om att ha gjort över 100 mål i landslaget. Med 69 assists i den tjeckiska tröjan leder hon även den statistiken.

På klubblagsnivå har hon tillbringat senaste nio säsongerna i Sverige och Pixbo. Där har hon vunnit såväl SM-guld som Champions Cup-guld och Svenska Cupen-guld.

Krupnová avslutade med silver i Friends Arena. Foto: Emma Wallskog

Krupnová motiverar beslutet så här:

– Jag är inte yngst längre, och det ligger mycket arbete, hårt arbete och uppoffringar av fritid bakom den elitnivå som jag så länge har hållit fast vid. Hela mitt liv har prioriterats mot innebandyn. Jag kan känna hur den inre glöden och drivkraften sakta börjar ta slut. Men det handlar inte bara om en förändring i den inre motivationen. Jag vill avsluta med värdighet, efter en bra säsong och i tid. Kort sagt, positivt, för jag är trött på att spela dåligt själv. Naturligtvis är ett hemma-VM en enorm motivation och det var därför jag gav det tre månader efter den här säsongen för att tänka på det ordentligt, för att ställa rätt frågor, för att få svar. Jag diskuterade det med många människor, inte bara från innebandyn utan även utanför innebandyn.

Om att hon blev den första spelaren född i Tjeckien att bli utsedd till bäst i världen: 

– Det är definitivt en enorm prestation som jag aldrig hade kunnat drömma om. Personligen hade jag det aldrig som ett mål, realistiskt sett tyckte jag att det skulle vara fantastiskt om jag någonsin var bland de fem bästa, kanske de tre bästa, så den allra första platsen i denna ranking var ärligt talat en överraskning och jag uppskattar det mycket. Det är en enorm prestation, jag kommer att minnas den ofta och värna om den under resten av mitt liv. Men jag skulle vilja se några av nästa generations tjejer göra det här också.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Den här artikeln handlar om: