JAS-bloggen

Lovande spelare testar ny miljö på nytt: "Hoppas på mycket lärdomar från de rutinerade"

ANNONS

Vi närmar oss midsommar, men antalet övergångar har under juni månad trillat in i jämn takt och återigen ett av intressant kvalité.

En spelare som valt att byta lag är Wille Evertsson, som gjorde ett starkt SDF-SM för Södermanland och som nu byter från Gnesta till Strängnäs. - Jag tycker det är spännande! Det är mycket nytt att lära sig och en helt annan innebandy än innan, säger han till bloggen.

Evertsson har sedan tidigare ändå en viss koll på föreningen när han får frågan vad han själv upplevt och tänkt. - Jag har alltid tyckt att Strängnäs är en bra och seriös förening. Framförallt har A-laget alltid bjudit upp till bra innebandy när jag kollat på dem tidigare.

Han kommer som sagt från Gnesta, dit han gick halvvägs in i förra säsongen från Salem. Utöver klubbytena så fanns det dock positiva delar i spelet som han kan ta med sig. - Den senaste säsongen var inte optimal eftersom det var två klubbar och jag själv var inte mitt bästa, men säsongen är absolut godkänd även fast det var en del trubbel.

Han hann alltså med att representera två föreningar under förra säsongen och spelade året dessförinnan i Trosa Edanö. Nu hoppas han hittat rätt i en annan miljö här. - Jag hoppas på mycket lärdomar från dem rutinerade spelarna i laget och sen hoppas jag på lite speltid även om det kan bli tufft.

Upplägget är klart och han siktar såklart på så mycket matchtid som möjligt. - Jag kommer att träna med Allsvenska laget och spela matcher med både JAS och allsvenskan. Såklart kommer jag träna JAS ibland också.

I allsvenskan så övergår serien från två till en, vilket innebär tuffare matcher, längre resor och allt andra premisser för lagen. - Jag tycker det är kul med utmaningen med bara en serie. Det har också en positiv påverkan på hela seriesystemet vilket är bra.

Strängnäs hade för ett par år sedan JAS-lag som presterade bra, men därefter har det varit glesare och vissa år har man inte ens kommit till spel. Kan man bli bättre detta året?

  • Jag har ingen aning faktiskt. Jag har inte tränat med JAS-laget än och det verkar som att serierna är annorlunda iår.


Hur ser målsättningen ut för egen del?

-  Mitt mål är att göra allsvenska debut.

//RAsmus

Den här artikeln handlar om: