Foto: Leif Andersson, sportypix.se
#ibsilly

En av tidernas bästa spelare fortsätter i Huddinge

ANNONS

Stockholmsklubben Huddinge IBS gör sig redo inför nya Allsvenskan Södra.

Stockholmsklubben Huddinge IBS klarade sig kvar i andradivisionen genom att sluta fyra i allsvenskan västra. Nu rustar klubben upp inför kommande säsong som spelas i den nya allsvenskan södra. 

Huvudtränaren Fredrik Ohlsson berättar hur klubbens silly season har varit såhär långt. 

– Det har väl varit lite upp och ner där. Vi har haft många här som provtränat, men som inte riktigt bestämt sig ännu. Det verkar som att många har svårt att välja i år, säger Ohlsson till Innebandymagazinet. 

Vad tror du att det beror på? 

– Att det är väldigt många lag på samma nivå i Stockholmsområdet tror jag och att man har många alternativ. 

I skrivande stund har dock klubben gjort klart med 13 stycken kontraktsförlängningar och flera av dem har haft stark poängskörd från förra säsongen. Ohlsson berättar hur det känns att få förlängt med spelarna. 

– Det känns väldigt bra. Framförallt har vi fått behålla våra lite äldre spelare som är väldigt viktiga för oss då. Som du säger så är det dem som gör flest poäng. Men det känns som att majoriteten vill stanna kvar, vilket är väldigt bra. Sen får vi se om vi kan ta in spelare som kan höja nivån lite. 

Vad vill du se för att nivån ska höjas? 

– Lite fler poängspelare skulle vi behöva, så det är lite det vi tittar på. Sen har vi gjort klart med några nyförvärv, så det känns riktigt bra. 

Efter intervjun har Huddinge presenterat fyra nyförvärv i form av Elin Källström, Hedwig Cannerheim och Nelly Tornmarker från Nykvarn samt Klara Dahl från Salem.

En av tidernas bästa spelare fortsätter

En särskild poängstark spelare var legendaren Emelie Lindström, som gjorde hela 41 poäng (22+19) på 15 matcher och var poängbäst i truppen och kom trea i Allsvenskan västras poängliga. 

Ohlsson berättar hur viktigt det var att få ha kvar henne i truppen:

– Hon är ju våran viktigaste spelare såklart med sin rutin och sina poäng då. Så det var ju superviktigt. Sen ska man ju säga att vi började i den änden kanske, så vi har inte betat av hela laget än. Men hon var den första som skrev på en förlängning och då blir det lite lättare för de andra att kliva på sen. Många vill spela med Emelie. 

Även lagkaptenen Cecilia Asplund valde att förlänga kontraktet. 

– Hon är ju viktig på ett annat sätt då hon är våran kapten och som alltid är på plats och tar hand om de yngre och så vidare. Så det klart att det var jätteviktigt. Hon är ju som sagt våran kapten och våran ledare. 

Vad säger du i övrigt om de kontraktsförlängningar som ni gjort i truppen?

– Jag tycker även att alla förlängningar som vi har gjort har varit bra. Så det känns väldigt bra. Sen har vi inte pratat med hela truppen ännu. Men det finns de spelare som funderar hur deras livspussel ska gå ihop, om de ska plugga, jobba och sådana saker. Så de är inte riktigt på det klara om de ska fortsätta. Men vi känner att med de som vi får in i truppen att vi kommer att vara starkare i år jämfört med förra året, så det känns bra liksom såhär långt. 

Klubben har inte adresserat att någon spelare har lämnat truppen på sina mediekanaler. Men Ohlsson medger att det finns en spelare som lämnat klubben. 

– Vi har Sofie Ritzler, som var en av våra yngre spelare i truppen och som kommer att gå till Tyresö Trollbäcken. Hon kommer nog att presenteras där när som helst. 

“Lagen kan förbereda sig bättre för att gå upp till SSL”

Ohlsson berättar också vad han tycker om det nya serieupplägget i allsvenskan, som blir två serier istället för två.

– På sikt tror jag att det är bra. Jag vet att de hade de här fyra serierna förut för att det skulle bli billigare för klubbarna. Samtidigt så tror jag att när man går från fyra serier till två, att lagen kan förbereda sig för allsvenskan bättre för att gå upp till SSL. Det är iallafall förhoppningen. Så det blir lite tuffare att spela i allsvenskan och då behöver man vara lite bättre förberedda för serien när man väl ska ta klivet upp till SSL. 

Nu slipper ni också de här dubbelhelgerna?

– Det blev ju lite märkligt att det antingen skulle vara hemma eller borta. Det blir lite mer rättvist nu när det kommer att bli hemma och borta med dubbelmöten. Så det kan jag se som en fördel. 

Ohlsson påpekade att man behöver förbereda sig bättre inför kommandea allsvenskan, eftersom han ser serien som mycket tuffare i år. 

– Först och främst gäller det att sätta en trupp och det håller vi på med nu med provträningar och sådana saker. Sen måste vi titta lite grann på hur vi ska spela och hur vi ska förbereda fysen över sommaren. Än så länge är vi i “sätta ihop truppen”-fasen så att säga. 

När är det tänkt att ni ska vara klara med truppsättningen? 

– Helst hade vi velat vara klara nu, men som sagt så tar det lite längre tid i år. Men vi borde vara klara de närmsta veckorna iallafall, då det börjar falla på plats nu. Sen är man väl inte helt klar förrän i höst, då det kan finnas platser kvar då, men i det stora hela tror jag att vi kommer att vara klara om en vecka eller två. 

Ohlsson tycker även till om vilka som blir den stora favoriten i Allsvenskan Södra. 

– Det är väl de som var i toppen förra året kan jag tänka mig. Det var tajt i den södra serien. Jönköping kan ju ha en chans kan jag tänka mig. Lockerud kanske har en chans. Sen vet jag inte hur Skoghall får ihop det. De brukar vara i toppen. Sen var det väll Partille som hade värvat lite, så de kanske är med och slåss. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Knapp seger för Landvetter på hemmaplan mot Huddinge IBS Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall

Den här artikeln handlar om: