Foto: Andreas Joakimson
Klipphöjdpunkter

Klipphöjdpunkter från säsongen: #11

ANNONS

Detta klipp hamnar i kategorin “oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan”

Vår årliga sommarklassiker är nu tillbaka. Under de kommande veckorna kommer vi räkna ner de 20 mest minnesvärda klippen från säsongen som gått. Drömmål och osannolika assister kommer att blandas med oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan. 

Detta klipp hamnar i kategorin “oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan” . För det första är det inte vanligt att en målvakt får sätta sig på utvisningsbänken och för det andra är det ännu ovanligare att det beror på att målvakten kastat sin klubba i frustration. 

Eller rättare sagt det var inte målvaktens klubba utan när Emil Ödman släppt in 6-6 målet mot AIK, så missade han att rädda bollen men han räddade Liam Åströms klubba istället. I frustration kastade Jönköpingsmålvakten iväg Åströms klubba och belönades då med 2+10 för osportsligt uppträdande. 

Ödman fick sätta sig på botbänken resten av matchen och där fick han se AIK ta ledningen med 7-6 i det efterföljande powerplayet och han fick även se AIK vinna i sudden. 

För Jönköping spelade poängtappet ingen större roll då de gick till slutspel ändå. Men för AIK så spelade poängen en väldigt stor roll då de klarade sig kvar i SSL med en poängs marginal någon månad senare. 

Så det kanske inte bara är ett väldigt ovanligt klipp du kan se i spelaren ovan det kan också vara ögonblicket som räddade kvar AIK i Svenska Superligan?

Den här artikeln handlar om: