#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Nya heta rykten från SSL dam och herr
ANNONS

Mr. Silly har lyckats sniffa upp en riktigt sen #ibsilly-bomb i SSL herr.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt

Jag kan se tillbaka till en silly season där jag inte tror jag har haft ett enda fel än så länge. Okej alla spelare som jag har haft uppe på tapeten har inte hamnat där ryktena placerat dem. Men det har i alla fall funnits sanning i alla där det funnits en dialog om en övergång. 

Det känns som vi är inne på sluttampen av silly just nu men att den kan blossa upp för tillfället igen när alla högskolor lämnar sina besked i mitten av juli. 

Men innan dess har jag såklart ett par nya rykten att delge er och jag utlovar en explosionsartad avslutning.

Jag såg att ett av mina tidigare avslöjanden bekräftades i veckan, jag tänker på att Lovisa Åström är klar för Rönnby. I samband med det gick Rönnby även ut med att Frida Hellström lämnar. Enligt mina kontakter ska Hellström vara klar för SSL-nykomlingarna IBK Dalen. 

Amanda Berggrens framtid har varit omdiskuterad den senaste tiden och det har sagts att hon kanske kommer att sluta spela efter fyra raka SM-silver och en jobbig skada. Men enligt mina källor kommer hon fortsätta att spela och hon diskuterar just nu om en fortsättning i Pixbo eller en övergång till Partille. Men enligt mina uppgifter ligger Pixbo bäst till just nu.

I början på silly nämnde jag att Vilde Rundfloen antagligen skulle lämna Nacka för att få en ärlig chans att konkurrera om en landslagsplats. Då var Täby ett av huvudspåren. Men enligt mina källor så verkar det mesta tyda på att hon kommer stanna kvar ett år till med Nacka för att försöka få upp dem till SSL igen. 

Det finns även ett par rykten där ute om SSL herr och ett rykte från väldigt bra källor säger att Simon Jirebeck har gjort sitt i AIK. Däremot har jag inte lyckats få fram något konkret om vad nästa klubbadress kan tänkas bli. Men det är klart att en återförening med Marcus Ekengren i Örebro inte är helt otänkbar. 

Ett annat rykte är att en spelare är på väg in till AIK och det är supertalangen Alexander Måhlberg. 18-åringen lämnade AIK för två säsonger sedan för att gå på innebandygymnasiet i Falun. Men där blev inte allt som det var tänkt och nu är en återkomst nära till hands. 

Pixbos herrar har ju haft en väldigt tung silly season men enligt mina källor har man nu gjort klart med sitt första nyförvärv. Det är Lukas Rosenklint som återvänder till sin hemstad efter tre år i Falun med spel i SSL och allsvenskan, som sägs vara klar och redo för presentation snart.

Att Storvreta och Falun haft problem med ekonomin och elitlicensen är inga större hemligheter. Något som kan få konsekvenser på deras trupper kommande säsong. Enligt mina uppgifter så kan två spelare under kontrakt lämna för en flytt till Schweiz. Det är skadade Emil Helmrich och superstjärnan Alexander Galante Carlström. Båda har haft kontakter med schweiziska klubbar enligt mina källor där den förstnämnda i dagsläget är närmast en flytt.   

Avslutningsvis den stora bomben som jag utlovade och den kommer ifrån nykomlingarna IBK Dalen. Där ska Mattias Ljunggren bara vara ett par detaljer bort från en comeback i klubben han tillbringade åtta säsonger i innan han gick över till Thorengruppen för tre år sedan. 

När den värsta besvikelsen från det avslöjandet lagt sig efter den ”bomben” så kommer här istället den riktiga Dalenbomben. För som jag nämnde ovan spelade Ljunggren i Dalen för fyra säsonger sedan. Samtidigt som Ljunggren lämnade Dalen för Thorengruppen så lämnade Linus Holmgren Dalen för IBF Falun. Enligt mina källor så gör Dalen allt de kan just nu för att lösa Holmgrens sista år på kontraktet med Falun för en återkomst i den svarta tröjan. Jag har försökt luska vidare i det men inte fått reda på det närmare hur det går för Dalen med den bomben. Men de försöker. 

 


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Den här artikeln handlar om: