#ibsilly
Foto: IFF och Idrottsfoto
#ibsilly

Lämnar topplaget – flyttar till ny stad

ANNONS

Frida Hellströms tid i Västerås Rönnby är över.

Förra våren så lämnade backen Frida Hellström moderklubben Pixbo för spel i SSL-rivalen Västerås Rönnby. Hellström, som året innan flytten varit med och tagit guld i U19-VM med Sverige, hade svårt att ta en större roll i Pixbo och förklarade sedan tanken bakom flytten:

– Jag har skrivit på för Rönnby inför nästa säsong och vilket känns otroligt kul. Dels för att det är ett väldigt bra lag på planen men även ett väldigt härligt lag utanför plan. Jag hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling nästa säsong och att vi som lag även kan vara med och slåss om guldet, sa Hellström i en presentationsvideo då.

Byter stad till Umeå för studier

Det skulle bli knapert med speltid även i Rönnby, 21-åringen kom bara till spel i 12 SSL-matcher. Hon han även med att göra fem framträdanden i division 1 under säsongens gång med Rönnbys utvecklingslag.

Nu står det klart att Hellströms tid i Rönnby är över. Klubben skriver på sina sociala medier att hon valt att lämna klubben och nu väntar en flytt till Umeå för Hellström, något som VLT var först med att rapportera om. Enligt tidningen så dök en annons upp på Facebook där söker Hellström bostad i Umeå – staden där hon ska börja studera på socionomprogrammet.

Vill Hellström fortsätta spela i SSL så är Thorengruppen och Dalen de alternativ som staden erbjuder. I allsvenskan spelar IBF Dalen och Umeå Västra.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: