Foto: Andreas Forslund
Klipphöjdpunkter

Klipphöjdpunkter från säsongen: #12

ANNONS

Anna Wijk-effekten på AIK den här säsongen var minst sagt monumental. Framförallt ett ögonblick visade det mer än andra.

Vår årliga sommarklassiker är nu tillbaka. Under de kommande veckorna kommer vi räkna ner de 20 mest minnesvärda klippen från säsongen som gått. Drömmål och osannolika assister kommer att blandas med oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan. 

En av världens bästa damspelare genom alla tider gjorde comeback på planen under säsongen och givetvis blev det en Anna Wijk-effekt direkt för AIK. På de elva första matcherna utan Wijk vann AIK fem matcher. På de elva matcherna som Wijk var med så vann AIK tio och Wijk gjorde poäng i varje match. I halvtid låg dessutom AIK på en femte plats och målsättningen på ett SSL-kval såg lågt långt bort. 

I näst sista omgången visade Wijk upp sin storhet när hon först blev utvisad vid underläge 1-2, och det bara var två minuter och 23 sekunder kvar av matchen som AIK var tvungna att vinna över Nacka. Utvisningen var minst sagt välbehövlig. 

AIK hade tagit ut målvakten och efter en tilltrasslad situation framför mål så är två Nackaspelare fria mot öppet mål. Wijk som tappat sin klubba springer ikapp bollen och sparkar bort den och hindrar sålunda ett givet mål men det kostar två minuter på botbänken.

AIK klarar dock av utvisningen och direkt från utvisningsbåset så snor Wijk bollen och drar ett par spelare innan hon serverar lagkompisen fram till 2-2 med 18 sekunder kvar att spela. Ett mål som betydde att AIK gick till SSL-kval och storfavoriterna Nacka missade den chansen.  

Kolla in när Anna Wijk sänker Nacka i klippet ovan. 

   

Den här artikeln handlar om: