Foto: Per Wiklund och Swiss Unihockey
#ibsilly

Strängnäs fortsätter att göra en väldigt stark silly season

ANNONS

Strängnäs har gjort klart med nyförvärv #8 och #9. En supertalang och en backtuffing med fyra SSL-kval på meritlistan.

Strängnäs har haft stor omsättning av spelare under årets silly season. Man har bland annat tappat sin storstjärna Adam Nilsson till Schweiz men man har också fått tillbaka världsmästaren och svenska mästaren Omar Aldeeb från Falun. 

Sex spelare har lämnat under våren och sommaren samtidigt som man har fyllt på med hela nio nya spelare där de två senaste presenterades nyligen.

Först har man gjort klart med en lovande supertalang född 2007 som framförallt ska träna med A-laget och spela matcher med JAS-laget. Det är Willy Evertsson som är klar för Strängnäs kommande säsong. Han spelade i herrtvåan med IFK Gnesta senast men han fick även spela ett par matcher med Salem i herrettan. Evertsson var även med på listan över Sveriges 100 största talanger där han hamnade på en 43:e plats. Han passade även på att göra ett riktigt läckert drömmål under SDF-SM som du kan se här.  

– Willys offensiva talang är tydlig, men det är hans ambition och vilja att göra det hårda jobbet som verkligen utmärker honom. Han har en klar bild av vad som krävs för att nå toppen och brinner för sporten på ett sätt som inspirerar både lagkamrater och tränare, säger Strängnäs tränare Johan Jönsson till klubbens sociala medier

Nästa nyförvärv som är klar för Strängnäs är ingen ung talang utan någon som är tänkt att gå rakt in i startuppställningen. Det är en 25-årig back som vänder hem från en säsong i Schweiz och innan dess har han bland annat spelat fyra SSL-kval med Salem och spelat 140 allsvenska matcher med Salem och Tullinge. 

Det är Jacob Kauppinen som åter är tillbaka på svensk mark efter en säsong i UHC Uster. 

– Jag kände att Strängnäs som förening är väldigt seriös och har stora ambitioner som går i linje med mina egna. Det är ett starkt lag som kommer från en riktigt bra säsong och med alla nyförvärven så tror jag starkt på att vi tar steget upp till SSL, säger Kauppinen till lagets sociala medier.

Johan Jönsson om värvningen:

– Jacob är en fantastisk person med stor ambition och rätt inställning. Han vill verkligen spela på hög nivå och är mycket seriös. Dessutom kommer han att passa perfekt in i vårt omklädningsrum. Jag är väldigt glad att Jacob väljer Strängnäs trots bud från flera SSL-klubbar.

– Jacob har redan genomfört några träningar med laget och kommer att vara på plats hela sommaren för att träna med oss. Vi ser fram emot att ha honom som en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Han är användbar i flera olika spelformer och är en spelare man kan luta sig mot när det blåser.

 

Strängnäs IBK

Nyförvärv

Omar Aldeeb, forward (Falun)

Lukas Garcia, center/forward (Greåker)

Kevin Bergman, målvakt (Sirius herrtvåan)

Alexander Fondelius, forward (egna leden)

Calle Inglander, center (Falun Utveckling)

William Lernestål, center (Torshälla)

Emil Isberg, back (egna leden)

Willy Evertsson, forward (Gnesta)

Jacob Kauppinen, back (UHC Uster)

Förluster

Harry Karlsson, forward (trappar ner)

Tim Aeschimann, back (Schweiz)

Viktor Seth, center (Linköping)

Adam Nilsson, forward (Chur)

Patrik Hallberg, forward (slutar)

Albin Bergqvist, back 


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: