Foto: Idrottsfoto och Per Wiklund
#ibsilly

Malmö tappar tre spelare och Telge värvar igen

ANNONS

Senaste #ibsilly-nyhterna från SSL Dam där Malmö och Telge presenterar förändringar i truppen.

SSL-nykomlingarna Telge har presenterat nyförvärv på löpande band de senaste veckorna. Senaste tillskottet är en ung forward född 2005 som debuterade i allsvenskan den nyss avslutade säsongen. Där stod hon för en mycket bra debut i Tyresö Trollbäcken-tröjan och öste in 21 mål och nio assist på 22 matcher i ett lag som åkte ur. 

– Vi välkomnar Becca till oss! Av henne får vi en snabb & löpstark forward som det ska bli mycket spännande att följa i år. En väldigt trevlig och sympatisk tjej som passar bra in i gruppen, säger sportchef Peter Nilsson till klubbens sociala medier.  

Telge SIBK

Klara in:

Josefine Krogh, målvakt (Nacka)

Thea Lindén, forward (Nacka)

Izabel Carpenter, back (Falun)

Pernilla Lövgren, back (FBC Nyköping)

Linnea Hjelm, forward (AIK)

Rebecka Risberg, forward (Tyresö Trollbäcken)

Klara ut:

-

***

SSL-nian Malmö har värvat in fem nya spelare under våren där värvningen av Emelie Rosenqvist från lokalkonkurrenten Lund sticker ut. Nu står det också klart att laget tappar tre spelare och det är en back, en forward och en målvakt. 

Det rör sig om Martina Mörch, som varit i klubben sedan 2013, 

Tack för din långa och framgångsrika karriär i klubben, det har varit en inspiration för oss alla. Din hängivenhet, ditt ledarskap och din kämparanda har varit ovärderliga. Du har varit en pelare i laget och ditt bidrag kommer alltid att vara en del av klubbens historia. Tack för alla dessa år av hårt arbete och engagemang. skriver klubben på sin hemsida

Elsa Sommelius som varit i Malmö sedan 2022.

Din talang och ditt mod på planen har alltid varit imponerande. Du har bidragit både på och utanför planen, och vi har alla uppskattat din inställning och ditt engagemang. Tack för dina insatser och för att du alltid har gett ditt bästa för laget Elsa.

Slutligen målvakten Sandra Stark Jönsson som varit i Malmö sedan 2021. 

Som en av våra målvakter har du visat på ett lugn samtidigt som din snabbhet, ditt fokus och din beslutsamhet har varit bra. Tack för ditt arbete och för att du alltid gett allt.

Några nya klubbadresser för trion är i dagsläget inte officiellt. 

Malmö FBC

Klara in:

Emelie Rosenqvist, forward (Lund)

Elina Derwik, forward (Engelholm, tidigare på dubbellicens)

Maja Lindsjö, målvakt (Warberg)

Sille Larsen, back (Fredrikshavn Blackhawks)

Tuva Tykesson, forward (Skurup, tidigare på dubbellicens)

Klara ut:

Martina Mörch, back

Elsa Sommelius, forward

Sandra Stark Jönsson, målvakt


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: