JAS-bloggen

Tar klivet upp i seriesystemet: "Rätt utifrån vad jag vill få ut av innebandyn"

ANNONS

Huddinges damlag har som nykomlingar i allsvenskan presenterat ett par nyförvärv inför höstens tuffa uppgift. Flera av dem har även åldern för att spela JAS kommande säsong.

En av spelarna som presenterats är Hedwig Cannerheim som ansluter ifrån Nykvarn och säger såhär om sitt nya lag. - Dom har ett bra lag som spelar rolig innebandy, jag vill ge mig själv chansen att spela festen en gång till och även i allsvenskan. Sedan har jag fått ett jättebra mottagande av både tjejerna i laget och ledarna, säger hon.

Det fanns flera anbud på bordet, men kombinationen som erbjöds vägde över. - Ja det fanns några alternativ men landade i Huddinge för det kommer både bli allsvenskt spel med damerna samt ett bra JAS-lag.

Cannerheim har varit trogen Nykvarn hela karriären och detta är alltså första gången hon kommer representera en annan förening. - Det känns rätt utifrån vad jag vill få ut av min innebandy, att tävla mer och spela på en högre nivå med mer konkurrens. Sen kommer jag såklart sakna föreningen, men det känns rätt.

Förra året var det spel i division 1 med Nykvarn, där det nu blir allsvenskt spel mot betydligt tuffare motstånd. - Jag förväntar mig att det kommer vara tuffare och mer intensivt vilket jag ser framemot.

Cannerheim är födda 2006 och har därmed ett år kvar i JAS som hon var inne på ovan. En turnering där Huddinge förväntas ha ett bra lag som tagit sig till Festen tidigare. - Det ska bli jättekul och jag tror vi kommer kunna få ett bra lag med många duktiga tjejer där vi förhoppningsvis kan gå långt.

Rent upplägget, hur kommer det se ut kring träning och matcher?

- Just nu kör vi på för fullt med innebandy pass fyra gånger i veckan plus fys. Framöver vet jag inte hur det ser ut när säsongen är igång.

För din egen del. Vad vill du utveckla i spelet och träna extra på?

- Jag vill utveckla mitt skott och komma till avslut mer och även ha större tålamod med bollen.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: