Foto: Magnus C Lydahl
SSL (Dam)

Chocken - storstjärnan tvingad till operation

ANNONS

Endres fixstjärna Ellen Bäckstedt har opererats akut.

I slutet av januari så skadade sig Ellen Bäckstedt och lämnade planen mot Mora. Hon var sedan borta i ett par månader och klev in på planen först igen under slutspelet. Då gjordes bedömningen att skadan inte behövdes opereras men Bäckstedt har fortsatt haft problem med knät och tvingades därför att opereras för ett par veckor sedan.

– När det handlar om brosk så brukar man börja med att se om det räcker med rehab och inte gå in och skära i kroppen direkt. Det gjordes en magnetröntgen när det hände och var inom marginalen för att det skulle kunna bli bra utan operation som jag förstått det. Ellen har efter slutspelet känt att det inte är tillräckligt bra och därför har det blivit så här, säger Endres klubbchef Karin Wennbo till Hela Gotland

Bäckstedt skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Endre efter ett tags funderande. 25-åringen gjorde 40 poäng på 16 matcher den gångna säsongen och var den spelaren i SSL som låg bakom flest mål för sitt lag. 34% av Endres alla mål var signerade av Bäckstedt och då missade hon ändå tio av lagets matcher i grundserien. När Bäckstedt är tillbaka på planen igen är fortfarande ovisst.  

– Jag vågar inte uttala mig om när hon kan vara tillbaka på planen, men det här påverkar förstås inledningen av säsongen. Så är det ju. Det blir kanske en rehabperiod på fyra till fem månader, om allt går som det ska. Vi är ändå nöjda med att det gick att få en operationstid relativt snabbt.

Skulle det ta fem månader att bli klar för spel igen så kommer Bäckstedt att kunna vara spelklar runt omgång åtta i SSL. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

 

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: