Allsvenskan
Foto: Adam Troy
Allsvenskan (Dam)

Storvreta satsar mot SSL: "Minst lika starka som tidigare"

ANNONS

Storvreta missade kvalplatsen till SSL förra säsongen. Nu satsar man för att ta sig dit i den nya allsvenskan.

Storvreta slutade på en tredjeplats i allsvenskans östra serie förra säsongen. Det innebar att man missade kvalspelet upp till SSL med en ynka poäng men man slapp samtidigt att kvala för att få stanna kvar i allsvenskan som slås ihop och blir två serier istället för fyra serier nästa säsong.  

Att allsvenskan bantas ner både på dam och herrsidan är väldokumenterat vid det här laget. Många hoppas att det ska minska hoppet mellan allsvenskan och SSL och samtidigt göra fler föreningar elitmässiga i landet. Det kommer också att krävas en väldigt stor ekonomisk uppoffring för flera föreningar. Det blir fler och längre resor för lagen och det ställer krav på såväl föreningarna som på spelarna och ledarna. Storvretas tränare Noél Alm Johansson har berättat om sin syn på den nya allsvenskan för Innebandymagazinet. 

– Jag anser att det är ett viktigt beslut som tagits och som nu genomförs. Jag hoppas att en av effekterna av detta blir att fler spelare och tränare blir triggade att genomföra elitsatsningar, och att föreningarna tar sats för att stärka sin organisation för att klara av vad en verksamhet på elitnivå innebär. Sportsligt är detta en nödvändighet för svensk innebandy på damsidan och det ligger helt rätt i tiden som jag ser det. Organisatoriskt är detta en utmaning såklart. Föreningar som har ambitionen att vilja vara på denna nivå kommer behöva arbeta seriöst och kommer säkert behöva olika stöd från förbundet, näringslivet, kommunen, media och föreningsliv, säger Noél Alm Johansson till Innebandymagazinet. 

Han fortsätter sedan att berätta hur Storvreta kommer att påverkas av förändringen. 

– Vi påverkas av att vi får chansen att motivera oss ännu mer och jobba för att bli bättre på alla plan. Vi behöver göra en ännu bättre försäsong och se till att förutsättningarna för spelarna blir på en nivå som möter den ökade konkurrensen, säger Alm Johansson. 

Inför förra säsongen pratade Alm Johansson om att klubbens mål var att nå SSL-kval. Det missade man som sagt med en ynka poäng och klubben får ta nya tag nästa säsong. 

– Målsättningen ligger kvar, vi fortsätter bygga för att ta oss till SSL och etablera oss där. För varje säsong som genomförs investerar vi i erfarenheter som gör att vi närmar oss målet, säger Alm Johansson och berättar samtidigt att han tror att Nacka, Sundsvall och Älvsjö kommer vara topplagen i nya allsvenskan norra.

Just nu är lagen mitt uppe i silly season och alla försöker få ihop sin trupp till nästa säsong, så också Storvreta. Om det berättar Alm Johansson att man fortsatt är ute efter förstärkningar. 

– Truppbygget pågår fortfarande och vi för samtal med spelare från både SSL och allsvensk nivå. De flesta av våra egna spelare har förlängt och vi ser ut att bli minst lika starka som tidigare, säger Alm Johansson. 

En som redan är färdig och presenterad är Clara Holmberg. Hon kommer senast ifrån KAIS Mora där hon har spelat i hela sin karriär och de senaste två åren representerat klubbens SSL-lag. 

– Det är ett mycket intressant nyförvärv som jag har fått goda vitsord ifrån KAIS Mora. Hon är ambitiös och en hårt arbetande spelare som gjorde ett riktigt fint intryck på oss, säger Alm Johansson om nyförvärvet Clara Holmberg. 

Alm Johansson berättar också att man nästa säsong kommer att utgå ifrån en lite mindre trupp än man gjort tidigare. 

– Vi kommer att utgå från en lite mindre trupp denna säsong. Några kommer troligen att lämna till andra föreningar och några gör ett break i sin elitsatsning. När det är dags så kommer vi kommunicera vad som händer i helhet med truppen, säger Alm Johansson. 


Storvreta IBK

Nyförvärv:

Ebba Johansson, forward (Åkersberga)

Clara Holmberg, forward (Mora)

Förluster:

Thindra Stenvall, forward (Växjö)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: