Foto: AC.Kårhag
SSL (Dam)

Kommer Pixbostjärnan sluta eller köra på?

ANNONS

Amanda Berggren berättar om hennes framtidsplaner efter den tunga säsongen och den ännu tyngre finalförlusten.

Amanda Berggren slog igenom som en hypersnabb och giftig forward i allsvenska Hagfors. Som 18-åring fick hon debutera i SSL med Karlstad och hon växte snart fram till en av Karlstads absolut bästa spelare. 

Berggrens framfart i Karlstad gick ingen förbi så flera topplag försökte att värva henne och Pixbo lyckades få hennes signatur till säsongen 20/21. Där fick hon en flygande start och öste in 36 poäng den första säsongen. Men säsongen efter var olyckan framme och Berggren drog av korsbandet. Efter det har forwarden kämpat för fullt med att ta sig tillbaka på den nivån hon höll innan skadan.  

– Den senaste säsongen har varit en säsong med ett intensivt spelschema där vi spelat otroligt mycket matcher och tagit oss till final i SSL, Svenska Cupen och Champions Cup. Att vi tog oss till tre finaler är såklart ett kvitto på att vi gjort en bra säsong även om våra ambitioner och mål var att vinna tre guld, säger Berggren till Innebandymagazinet.

I Karlstad gjorde Berggren 41 poäng som mest en säsong och den poängskörden nådde hon aldrig under sina fyra säsonger hos Pixbo även om hon var väldigt nära den första säsongen. Men sedan kom skadan som ändrade allt.  

– 22/23 kom jag tillbaka från korsbandsskadan och spelade min första match i januari efter juluppehållet. Där och då låg mitt fokus på att knät skulle kännas bra och att komma in i matchspelet igen. Inför säsongen 23/24 hade jag såklart högre krav på mig själv då jag hade genomfört en hel försäsong och kände mig väl förberedd både mentalt och fysiskt. Poängmässigt var det absolut inte min starkaste säsong, under hösten gick det ganska trögt och jag kom inte upp i den nivå jag ville vara på. Utifrån förutsättningar jag fick och ett självförtroende som började spöka satte sig mycket mentalt. Mot våren släppte det mer och fokus låg inte på att göra poäng utan att känna mig där mentalt och kunna bidra till laget på andra sätt.

Under sina fyra säsonger i Pixbo har Berggren vunnit bland annat ett Svenska Cupen-guld och fyra SM-silver. Hon har spelat 103 matcher i grundserien och i slutspel. På de matcherna har Berggren gjort 106 poäng fördelat på 48 mål och 58 assist. 

Frågan är om det blir några flera poäng i Pixbotröjan för Berggrens kontrakt har gått ut?

– Det är fortfarande inget som är klart inför nästa säsong, jag är i en pågående dialog och försöker landa i ett beslut.

Ett par dagar innan SM-finalen intervjuades Berggren av NWT och då sa hon bland annat att detta var hennes sämsta säsong i SSL någonsin och att hon funderade på att sluta spela innebandy. Hon berättade även att det inte var aktuell med att flytta tillbaka till Värmland då hon och sambon trivdes väldigt bra i Göteborg. Men för Innebandymagazinet berättar hon nu att suget för att fortsätta spela innebandy finns.

– Man har väl någonstans börjat känna mer och mer att det tar mycket på en att spela på en sådan hög nivå där man jobbar heltid vid sidan av. Det krävs att man är där 100% för att göra det helhjärtat. Men som jag känner just nu så vill jag fortsätta spela innebandy.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: