SSL DAM
Foto: Alamy
SSL (Dam)

Anna Moberg talar ut om avskedet - "Det var så diffust"

ANNONS

Endres tidigare back Anna Moberg talar ut om avskedet från Endre IF

Efter tio säsonger med gotlandsklubben Endre IF, stod det klart att backveteranen Anna Moberg inte fick förnyat kontrakt med klubben. Därmed är en tio-årig era över för backen, som representerat klubben i över 300 SSL-matcher. Hon beskriver känslan över att inte få nytt kontrakt med klubben. 

– Det kändes ganska oväntat och absolut jättetråkigt. Jag hade gärna fortsatt spela. Så det kom lite som en chock och av de anledningarna som de gav mig, så var det också lite svårt att köpa det. Så det har varit väldigt tufft att smälta det här och man grubblar fortfarande över vad som var den verkliga anledningen, säger Moberg till Innebandymagazinet. 

Vad fick du höra för anledningar? 

– Alltså det var så diffust. Det handlade om att de hade värvat in tre nya forwards och att det då skulle vara svårt för mig att ta en plats nästa säsong. Jag kunde inte riktigt köpa det, då jag inte är en forward, utan jag är back egentligen. Så det var egentligen det som var anledningen. Att jag inte skulle platsa nästa år. 

Är det många runtom dig som stöttat dig och tagit ditt parti? 

– Ja verkligen. Det har varit en väldig storm omkring det här och det är många som har hört av sig och många som har stöttat mig. Både funktionärer och sådana som ser på våra matcher och spelare i laget. Så det har varit många runt omkring som har stöttat. 

Moberg lämnar nu klubben efter över 300 SSL-matcher. På den tiden har hon stått för 207 poäng (76+131) i seriespel och slutspel. Men i dagsläget har hon svårt att summera sin tid i Endre. Moberg förklarar. 

– Jag har haft lite svårt att se tillbaka på det. Just nu iallafall. Jag hoppas på att en dag kan jag se tillbaka på detta med stolthet och ändå känna att man har gjort någonting bra. Jag har ju ändå spelat i Endre i tio år och varit en som har spelat ganska mycket under de flesta säsongerna. Så att det är så jag ser på det. Jag har inte kunnat tänka i de banorna ännu. Att man ska blicka tillbaka. 

Ända sedan det stod klart att Moberg inte fick förnyat kontrakt, så har ingen klubb kunnat knyta sig an till den numera 31-åriga backen. Hon berättar hur tankarna går att vara kontraktslös. 

– Jag har väll velat lite fram och tillbaka. Jag har fått lite andra erbjudanden från andra SSL-klubbar. Men till slut så har jag valt att tacka nej. Delvis på att detta kom ganska sent och min sambo spelar här i Visby IBK. Så jag har väll landat i på grund av jobb och min sambo så  vill jag inte flytta. Jag är ändå 31 år, så hade det varit för några år sedan, så kanske hade jag kunnat tänka mig det. Men det känns ändå tryggt att ha landat i det. 

Hur ser den närmsta framtiden ut just nu? 

– Jag försöker hitta lite nya saker att fördriva tiden med. Jag var på min första fotbollsträning igår (skratt). Nej men lite sånt och jag har väl planer på att starta upp något med innebandyn på Gotland. Jag har lite kontakt med Joakim Bandholtz (Sportchef) i Visby IBK. Så jag känner fortfarande att jag vill hålla på med innebandyn på något sätt och har alltid tänkt på att den dagen jag slutar kommer det naturligt gå över till att vara tränare för något flicklag eller ungdomslag och börja den vägen. Det är lite åt det hållet och kanske få chansen då i Visby IBK. 

Efter intervjun kontaktades Endre IFs klubbchef Karin Wennbo för att ges möjlighet att ge en kommentar till Mobergs svar i intervjun. I ett mail kommenterade Wennbo Mobergs svar till Innebandymagazinet. Hon sa såhär: 

– Anna har under sina år i klubben gjort fina insatser för oss, såväl på planen som i föreningen. När vi nu inför säsongen som kommer tittar på truppsammansättningen i sin helhet landade vi i beslutet att inte erbjuda Anna ett nytt kontrakt när hennes nu gick ut. Ett tufft beslut, men inte konstigt i en elitverksamhet.

Fotnot: Efter intervjun har det blivit klart att Moberg kommer bli spelade tränare för ett nystartat damlag i Visby IBK. Sedan har hon även gjort comeback som fotbollsspelare där hon spelade sin första match på 11 år tidigare i veckan med Visby AIK. Moberg imponerade direkt och spelade fram till ett mål. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: