publikutvecklingen
Foto: Roland Osbeck och Per Wiklund
Sammanställning

Klubbarna som ökade och tappade mest i publik 2023/24

Stor sammanställning: Så förändrades elitklubbarnas publiksnitt jämfört föregående säsong.

Innebandymagazinet har jämfört förbundsserielagens publiksnitt säsongen 2023/24 jämfört med säsongen 2022/23 för att se vilka klubbar som ökat respektive tappat mest i publik.

Av 156 lag så har 83 lag ökat sitt snitt medan 71 lag minskat. Ett lag har samma snitt som förra året och ett lag rapporterade inga publiksiffror 2022/23 vilket gör att de inte finns med i sammanställningen.

Det lag som fick den största publikboomen var Nykvarns herrar, som gick från 426 åskådare per snitt i allsvenskan till 912 i SSL. Av lag som spelade i samma serie båda säsongerna så ökade Växjös damer sitt snitt mest, från 94 till 172.

Tittar vi på de negativa utvecklingarna så har Nackas damer drabbats värst, de snittade 143 personer i snitt i SSL men blott 72 i damallsvenskan den gångna säsongen. Herrettan-nykomlingen Skövdes siffror sticker också ut men då ska man komma ihåg att deras snitt förrförra säsongen höjdes rejält av en match som sågs av 2084 åskådare.

För lag som spelade i samma serie båda åren så stod Partilles herrar för det värsta publiktappet från 194 i snitt till 116.

Se hela listan nedan!

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: