Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Karlstads bästa poänggörare lämnar – här kan hon hamna

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i Karlstad för forwarden Maja Hane.

Ingen spelare gjorde fler poäng än Maja Hane i Karlstad den gångna säsongen. Forwarden svarade för 13 mål och 10 framspelningar, det var fyra poäng mer än tvåan i den interna poängligan (Alexandra Terner).

Nu är 23-åringens tid i Karlstad över för den här säsongen, under måndagen kom beskedet att Hane lämnar SSL-laget.

– Det stämmer att jag inte kommer att spela i Karlstad kommande säsong. Jag har väl känt under en längre tid att min tid i Karlstad börjat gå mot sitt slut. Det har varit några turbulenta säsonger och det har känts som att jag stått och trampat på samma ställe, skriver Maja Hane i ett sms till NWT.

– Med det sagt var en fortsättning i Karlstad osäker från början i kontraktssnacket. Jag och Karlstad ser på vissa saker på olika sätt och kom inte överens. Idrotten är som den är och till slut föll inte det slutgiltiga beslutet på mig.

Kan hamna i allsvenska rivalklubben

Maja Hane har tillhört Karlstad under i princip hela sin karriär. SSL-debuten kom 2020/21 och sedan dess har hon gjort 97 matcher i högstaligan för värmlänningarna.

Var – och om – Hane spelar nästa säsong är oklart i dagsläget enligt hennes egen utsago. Hane berättar också för NWT att hon tackat nej till "en del SSL-klubbar på olika nivåer". Värmlands Folkblad kommer dock med uppgifter att hon kan fortsätta innebandykarriären i grannklubben Skoghall som spelar i allsvenskan. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust

Den här artikeln handlar om: