Foto: Alamy/ Gene J. Puskar
Landet runt

En av världens bästa hockeyspelare testar innebandy

ANNONS

Se hur det gick när en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna, Jaromir Jagr, testade innebandy.

Tjecken Jaromir Jagr är en av de bästa hockeyspelarna genom tiderna. Tidigare i år blev han den äldsta målskytten någonsin i professionell hockey när han gjorde mål för Kladno i den tjeckiska högstaligan. 

52-åringen är en av de största poängmaskingerna genom tiderna. Jagr har vunnit poängligan i NHL fem gånger varav fyra gånger på raken. Med sina 1 921 poäng är han den europé som gjort flest poäng i NHL och den näst bästa poänggöraren någonsin bakom Wayne Gretzky.

Med tanke på de meriterna så undrar man ju hur många poäng Jagr skulle kunna göra på en innebandyplan. I helgen som var så anordnades Cezfest, ett event mitt på torget i Pilsen i Tjeckien. Ett event där ungdomar fick chansen att testa på att spela innebandy arrangerat av FBC Plzen

Flera stora tjeckiska idrottsstjärnor var på plats men störst av dem alla var Jaromir Jagr som gick omkring och snackade med ungdomarna och lät dem ta selfies. Jagr passade även på att spela lite innebandy med kidsen och han ställde upp i prickskyttetävling.

Med tanke på Jagrs hockeymeriter borde han väl kunna vinna den tävlingen i sömnen mot kidsen? Kolla in klippet ovan för att se hur det gick för Jagr när han fick tre bollar på sig att pricka 25, 50, 75 eller 100-poängshålen.

Spoileralert:  Jagrs första skott hamna mellan 50 och 75, andra skottet missade han målburen helt och träffade nästan en funktionär. Tredje skottet prickade han 50p men med den poängsumman blev det ingen topplacering i tävlingen. Jagr får trösta sig med sina två Stanley Cup-guld, sitt OS-guld och sina två VM-guld och att han valde rätt sport.  

 

Den här artikeln handlar om: