JAS-bloggen

10 spelare att fynda för JAS-lagen: "Hade varit en rejäl bomb"

ANNONS

Vi har en hel del övergångar som presenterats, som jag sammanställde i fredagens lista och som framöver kommer uppdateras då allt fler tips trillat in. Jag har efter det tagit tillfället i akt att lista tio potentiella "fynd" på marknaden som klubbarna skulle göra. Spelare som hade kunnat ta klivet till en intressant miljö i Juniorallsvenskan. Som vanligt - ta det med en nypa salt, sanningshalten och troligheten kan variera i stor utsträckning. Om någon spelare redan är klar för ny klubb, men ej presenterad, så får ni gärna infomera!

Aron Brännström, från IS Saga till IK Sirius FBC - Brännström som under SDF-SM briljerade rejält för sitt Uppland och bland annat belönades med en plats i U19-truppen. När Kalldin försvann till RIG så har han blivit mer ensam i sitt klubblag där han till vardags spelar division 3 samt JAS. Sirius, som gick starkt i USM-klassen med 06:erna lär vara ett starkt JAS-lag nästa år, där man redan nu presenterat flera nyförvärv. Att få in Brännström som en spetsspelare hade varit en rejäl bomb, en spelare som säkerligen skulle kunna aspirera på allsvensk speltid också. 

Alicia Boric de Melo, från FBC Partille till Landvetter IBK - Landvetters resa fortsätter och nästa år blir det spel i allsvenskan. Utöver det så har man de två senaste åren tagit sig till Festen i USM-klassen med 06-07 och nu ska dessa tjejer försöka återupprepa bedriften i JAS. Boric De Melo hade ett bra SDF-SM och belönades med en plats i allstar team. I Partille så tätnar konkurrensen för var dag då man fortsatt lyckas plocka in spelare med SSL-rutin, bland annat Selma Albertsson och Anna Dömstedt. Partilles JAS ser också tunnare ut likt förra året, och en övergång för Boric De Melo hade kunnat innebära bra JAS-chanser, men även en miljö för speltid och utveckling i allsvenskan. 

Viggo Nielsen, från IBF Offensiv Lidingö till Hammarby IF IBF - Visst, Lidingö tog sig till Festen detta året också, men Hammarby tog guldet i USM med 06:orna och är denna säsong en stor favorit. På VF finns redan Ted Di Luca samt Tore Kvint, men en spetsig spelare som Viggo Nielsen hade möjliggjort fler alternativ, samt en annan bredd. Nielsen med fina handleder, bra teknik och avig i offensiv zon hade varit intressant att få bevittna i en ny miljö, speciellt då Lidingö kommer tappa flera 05:or i sitt lagbygge. 

Erik Östby, från IBF Borlänge till IBF Falun - Östby som debuterade i U19-sammanhang här nyligen och som hade ett bra år i Borlänge när laget kvalade mot allsvenskan. Ser vi just till JAS dock, där Falun dels tog silver i USM och där man nästkommande år har en Alex Måhlberg i sitt sista JAS-år så borde man kunna prestera bra. Även ett par talangfulla 08:er kommer ansluta och JAS-spel med Falun, med en dubbel till Borlänge kanske är den optimala lösningen för den rightade forwarden. Det ska tilläggas att han förlängt avtalet med Borlänge, men just JAS-lösningen vore intressant. 

Molly Dahbo, från Strängnäs IBK till Salems IF - Dahbo, en frejdig offensiv spelare som gått starkt i Strängnäs, men även fått chansen att testa spel i Telge och Allsvenskan. Salem har ju fortsatt ett duktigt JAS-lag som gjort bra resultat i främst USM och Dahbo hade varit en härlig injektion till det här laget. 

David Stenstrand, från Karlstad IBF Ungdom till Hagfors IBS - Karlstad ser inte ut att ha mycket kvar av sitt lag kommande säsong, flera spelare har lämnat och tveksamt om det blir ett JAS. Stenstrand som är en av distriktets bästa målvakter född 2006, kanske den bästa, blir därmed ett ledigt namn. Hagfors som gick långt i USM förra året, har en bra 06-kull med flera intressanta namn, hade nog inte sagt nej till Stenstrand. Visst, ett avstånd att pendla, men andra spelare har gjort den resan förut och just miljön hade kunnat vara rimlig. 

Ellen Eos, från Craftstaden IBK Oskarshamn till CL98 - Skulle Eos byta bort spel allsvenskan? Tveksamt. Skulle man kunna hitta ett upplägg? Ja, sett till områdets rimliga alternativ så är Eos en av de absolut bästa backarna som ett ungt CL98 hade kunnat ta in. CL som tog sig till dubbla innebandyfester detta året och som borde bli ännu bättre nästa år. En passningskicklig Eos hade lyft laget ännu mer. 

Pom Elg, från Sandvikens IBF till Gävle GIK - Varje gång jag nämner Gävles 06:or får jag en känga, men faktum kvarstår. Flera av dem är duktiga och kommande säsong lär man så starka. Ett par av dem har spelat med Elg i distriktslaget som hade varit en injektion. En bra avslutare med bra rörelsemönster som inte hade gjort bort sig här. 

Julia Pålsson, från Åstorp Kvidinge IBS till FBC Engelholm - Åstorp vann division 1 förra säsongen, men Engelholm med ett ungt lag som tog sig till Festen i USM lär inte bli sämre och Pålsson hade varit en spetsvärvning.

Hanna Johanson, från Hässelby SK IBK till Täby FC - Johansson som var en duktig pjäs när Stockholm vann SDF-SM i 06-klassen. En placeringssäker back, duktig i duellspelet och trygg med bollen. Sett till utbud, så är Johansson en av de intressanta spelarna som finns i ett på pappret “sämre lag” och hade varit intressant att se i ett Täby som aspirerar på guldet om inget oväntat händer.

 

//Ras,is

Den här artikeln handlar om: