Glädjande besked för IBF Falun och Team Thorengruppen Ungdom.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Så gick det för klubbarna med hotad elitlicens

ANNONS

Här är klubbarna som klarade elitlicensen.

Svenska Innebandyförbundet beslutade 2014, tillsammans med elitföreningarnas intresseorganisation FSSL, att införa elitlicens. Elitlicensen gäller alla föreningar som spelar i eller kvalar upp till SSL, allsvenskan och herrettan.

För att medges elitlicens ska det finnas en auktoriserad/godkänd revisor och det egna kapitalet ska vara positivt den 30 april 2024 i reviderad årsredovisning/årsbokslut.

Den här säsongen spelade sex olika föreningar under handelsplan då de inte nåt upp kraven för beviljad elitlicens. IBF Falun, IBF Falun Utveckling, Warberg IC samt Team Thorengruppen Ungdom SK redovisade ett negativt eget kapital samtidigt som IBF Örebro och FBC Katrineholm hamnade under handlingsplan då de inte inkommit med ekonomisk redovisning i tid.

IBF Falun Utveckling har sedan tidigare valt att inte skicka in några handlingar till det Svenska Innebandyförbundet då de saknar ekonomiska resurser som krävs. Det innebär att herrlaget flyttas ner från division 1 till division 2 samt att varken herrarna eller damerna får spela i svenska cupen nästa säsong.

Glädjande nyheter – alla övriga klubbar klarade elitlicensen 

Nu meddelar det Svenska Innebandyförbundet att samtliga klubbar utöver Falun Utveckling beviljats elitlicens för säsongen 2023/24.

– Det är glädjande att konstatera att samtliga föreningar förutom IBF Falun Utveckling som ställdes under handlingsplan inför föregående säsong nu inkommit med en årsredovisning som visar att samtliga dessa föreningar hade ett positivt eget kapital per den 30 april 2024 och därmed kommer beviljas elitlicens nästa säsong förutsatt att de inkommer med godkänt årsmötesprotokoll senast den 1 augusti. Detta innebär att förbundsserierna kan genomföras i enlighet med den serieindelning som tävlingsenheten tidigare presenterat under maj månad, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Daniel Gustavsson. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

 

Den här artikeln handlar om: