Foto: World Games
World Games

Här spelar Sverige i Kina nästa sommar

ANNONS

För första gången kommer herr- och damlandslaget spela ett mästerskap tillsammans i Asien.

I sydvästra Kina med 20 miljoner invånare ligger världsstaden Chengdu. Det är här som World Games kommer avgöras om drygt 14 månader. Innebandyn är numera en del i detta jättearrangemang som är en ”lillebror- event” till Olympiska Spelen (OS).

Sveriges herrar vann senaste World Games som avgjordes i USA. Den här gången debuterar damlandslagen i mästerskapet vilket betyder att Sverige kommer åka till Asien med ett herr- och ett damlandslag. Vid turneringen i USA genomfördes matchspelet med 3 x 15 minuters effektiv speltid där bland annat 5-5 resultatet mot Lettland stack ut.

Spelar i arena med kapacitet på 3 200 åskådare 

World Games instiftades 1981 och det är tredje gången som Asien är arrangör. Första gången innebandy var med på schemat var 1997, även då slutade det med en svensk vinst. Alla innebandymatcher kommer att äga rum på Xindu Xiangcheng Sports Center, nordost om Chengdus centrum. Arenan har en kapacitet på 3 200 åskådare och öppen enbart för innebandy som även har två stora videoskärmar.

Totalt kommer åtta herr och åtta damlandslag komma till start i Kina och World Games mellan den 7-17 augusti 2025. Turneringen kommer genomföras med en trupp på 14 spelare totalt sett och en officiell ledare till varje lag. Detta var reglerna som gällde för att innebandyn skulle kunna växla upp med att även ha en damturnering.

Kina är med i både herr- och damklassen eftersom de är arrangör. Övriga nationer har kvalificerat sig genom sin placering i senaste VM-turneringen.

Foton: World Games


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Den här artikeln handlar om: