Foto: Adam Troy och Bosse Grängsjö
#ibsilly

Uppsalalagen rustar – fortsätter värva

ANNONS

Både Sirius och Hagunda presenterar unga nyförvärv.

Nästa år vankas det Uppsaladerbyn i allsvenskan. Sirius spelar sedan tidigare i serien och nu får de även sällskap av Hagunda som nyligen ramlade ur SSL.

Båda lagen har varit aktiva under silly season där de presenterat flertalet vassa värvningar, något de också fått beröm för i Innebandymagazinets sillybibel.

Nu presenterar både Sirius och Hagunda nyförvärv på nytt.

18-åring klar för Sirius: "En ung spännande spelare"

Sirius har gjort klart med unga forwarden Tobias Andersson Olofsson som närmast ansluter från Djurgården. 18-åringen gjorde 14 matcher i allsvenskan förra säsongen och har även spelat division 1-innebandy med Farsta.

– Tobias är en ung spännande spelare född 2005 som vi tror mycket på, fram för allt i det offensiva spelet. Han kommer med sin fart vara ett stort hot för motståndet och vi tror och hoppas att han kommer vara en bra pusselbit för truppbygget 24/25, säger Sirius sportchef Dimitar Kostov till klubbens Instagram.

Tobias Andersson Olofsson:

– Jag är en forward som spelar med mycket fart och har min spets i den offensiva delen på planen då jag är en målfarlig spelare som alltid vill ta bollen mot mål. Anledningen till att jag väljer att flytta till Uppsala och blåsvart är för att Sirius är en professionell förening som även satsar på unga drivna spelare i sin trupp och det känns som att det är en bra miljö att utvecklas i.

Schweizare förstärker Hagunda

Hagunda värvar även de ungt i form av schweizaren Noah Flury. 19-åringen kommer närmast från KAIS Mora där han gjorde 20 poäng på 22 matcher förra säsongen, detta från en backposition.

Flury har också meriter från spel i det schweiziska U19-landslaget som han var med och representerade i U19-VM 2021.

– En defensivt starkt back, duktig i duellspelet men även modern i sitt spel med att vilja fylla på framåt och hota offensivt. Ansedd som en av dom bästa backarna i div1 förra säsongen och har alla förutsättningar att utvecklas till en toppback i Allsvenskan denna säsong, säger Hagundas manager Martin Dahlberg till klubbens Instagram.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Skälby vann klart borta mot Sirius Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: