#ibsilly
Foto: Krister Andersson
#ibsilly

Falun får ny tränare – men tappar stjärnan till SSL-konkurrent

ANNONS

Flera nyheter från Faluns första träning: "Innebandymässigt och utvecklingsmässigt ville hon vara kvar"

Förra veckan drog SSL-laget Falun igång sin försäsong när man genomförde ett innebandypass. Man gjorde det utan förra säsongens huvudtränare Eric Björk som lämnat för att bli assisterande tränare hos herrarna. 

Passet leddes istället av Hampus Eriksson Röhnisch, skriver Falu-Kuriren. Senaste säsongen var han assisterande tränare i Falun Utveckling, som åkte ur damallsvenskan, men nu kommer han vara en av två tränare i Faluns SSL-lag. Vem den andra tränaren blir är inte klart i dagsläget.

Lisa Svarfvar lämnar för Kalmarsund

Det står också helt klart nu att nyckelspelaren Lisa Svarfvar kommer lämna för serierivalen Kalmarsund, det är något som sportchefen Johan Fahlström bekräftar för Falu-Kuriren. Forwarden anslöt för tre säsonger sedan och gjorde totalt 88 poäng på 74 grundseriematcher i Falun. 

24-åringen placerades i Kalmarsund även förra säsongen, där spelar sedan tidigare hennes pojkvän Victor Wettergren.

– Innebandymässigt och utvecklingsmässigt ville hon vara kvar i Falun. Och det är ju ändå någonstans positivt för oss, men att börja konkurrera med det personliga planet och förhållandet för henne och sådant… ja, det blir ju svårt. Det går ju inte att göra någonting åt, säger Johan Fahlström till Falukuriren.

Avslutningsvis berättar Fahlström att både Moa Gustafsson och Philippa Blom erbjudits nya kontrakt, men där är inget påskrivet ännu. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Seger för IBF Falun med 7-4 mot Malmö FBC Kalmarsund tog ännu en seger – 7-1 mot Täby IBF Falun vann borta mot IBK Lund Väntad seger för Kalmarsund som förlänger vinstsviten Seger för Kalmarsund hemma mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: