Foto: AC Kårhag
#ibsilly

Lindomes silly season: "Mycket på gång bakom kulisserna"

ANNONS

Lindomes damers långa säsong är över och klubben gör sig redo för kommande säsong i allsvenskan södra.

Lagen runt om innebandysverige är under silly season och de tar in nyförvärv, förnyar avtal och säger farväl till spelare. Ett lag som Innebandymagazinet tagit kontakt med är Lindome IBKs huvudtränare Mathias Bernvid, som beskriver hur klubbens silly season varit såhär långt. 

– Just nu är det väldigt lugnt, vi har inte presenterat något mer än så länge. Nu är det inte mycket nytt som folk vet om utan det är mycket på gång bakom kulisserna, säger Bernvid till Innebandymagazinet. 

Men trots att de har inte har något att presentera just nu, så har de ändå gjort flera kontraktsförlängningar med spelare i klubben sedan mars. Bland annat med Lindomeveteranen Anna Sköldberg, som har spelat i klubben ända sedan hon började sin innebandykarriär 2005. Bernvid berättar hur det har varit att få till så många kontraktsförlängningar. 

– Det var jätteskönt såklart. Det var väldigt bra att vi kunde bocka av så många i truppen så tidigt som möjligt. Framförallt för att vi ska veta hur vi ska bygga vidare. I år har det varit rätt enkelt för att vi fick svar snabbt. Så det har gett oss en god känsla framåt för att kunna hitta något nyförvärv. 

Även om många spelare förlängt sina kontrakt så letar klubben efter nyförvärv. 

– Jag tror att vi inom två veckor kommer att presentera tre-fyra nyförvärv som håller en bra kvalité. Sen så ska det väl in några till. Men vi har haft folk hos oss och pratat med oss och de har varit väldigt positiva till oss, så att vi kommer att fylla våra platser, det är jag helt övertygad om. 

Förre sportchefen återvänder – som fystränare

Klubben har även gjort klart med en ny fystränare till laget. Den före detta sportchefen för Lindome IBK, Daniel Welin. återvänder till klubben som fystränare efter två års uppehåll. Men har tar inte på sig rollen som sportchef. Bernvid berättar om Welins återkomst till klubben. 

– Det känns bra, han har haft uppehåll på två år och han var både sportchef och fystränare tidigare. Nu kommer han tillbaka som fystränare och det känns fantastiskt. Det är en väldigt kompetent tränare och en väldigt bra människa. Så att vi kan inte vara mer än nöjda med att få in honom, så det känns jättebra. 

Sen är det spelare som kommer att lämna klubben. Bernvid säger inte vilka som lämnar, men bekräftar att det är spelare som kommer att lämna klubben. 

– Det är några som har bestämt sig som är klart, sen är det några som inte är officiellt då de tvekar lite och sådär. Vi har inte gått ut med något, men jag skulle gissa på att det är fyra spelare som lämnar. 

Ungefär när kommer ni att presentera detta? 

– Jag tror att det kommer att hända mycket både in och ut de här närmsta två veckorna. Så under den tiden kommer det hända rätt så mycket hoppas jag. Så under den tiden tror jag att de flesta bitarna är på plats i laget. 

"Det blir en tuffare serie"

Seriespelet görs dessutom om i Allsvenskan. Tidigare hade damernas Allsvenskan fyra serier med åtta lag i varje, fördelat mellan Norr, Syd, Väst och Öst. Nu görs serierna till två serier, med tolv lag istället, där Syd och Väst blir Syd och Norr och Öst blir Norr. Bernvid ger sin syn på serieupplägget. 

– Jag tycker att det är bra. Det är många lag som vi har mött tidigare. Det blir en tuffare serie. Sen tycker jag att det är skönt att slippa det här att möta ett lag i en annan serie, utan nu möter man bara lag från sin egna serie och det blir mer på riktigt varje match. Även om det var viktigt med poäng även förra säsongen, så känns det lite annorlunda att möta ett lag som man inte tävlar mot i tabellen. 

Bernvid berättar också hur laget förbereder sig inför kommande säsong. 

– Kollar man truppsmässigt så behöver vi utöka truppen lite. Vi var lite för få förra året. Så där jobbar vi för fullt med nu och snart kommer vi att presentera de vi är muntligt överens med då. Sen var säsongen rätt lång för oss. Vi avslutade precis DM och nu går vi in i försäsong nästa vecka som kommer.  Vi ligger någon vecka back då säsongen var så lång, så vi får köra på ordentligt när försäsongen kommer igång.

 

Vilka skulle du säga är den största favoriten i allsvenskan södra kommande säsong? 

– Oj, det blir lite svårt att säga då man inte vet hur de andra trupperna ser ut. Men ett lag som Skoghall tycker jag är väldigt duktiga. Lockerud får vi se hur de ser ut. Jönköping kommer säkert vara där uppe och kriga. Så de tre ser jag kommer att vara där, men sen är det många lag som är duktiga, så det kommer nog vara ett getingbo tror jag. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: