Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Alma Karlssons ord om sin nya klubb: "Ett lag som vill ta nästa kliv"

ANNONS

Alma Karlsson är presenterad som ny spelare för SSL-klubben Warberg IC

Silly season fortsätter i rask takt och lag rustar upp inför nästa säsong. SSL-laget Warbergs damer gjorde nyligen klart med ett nytt nyförvärv. Backen Alma Karlsson ansluter till hallänningarna från Västeråslaget Rönnby med ett tvåårskontrakt. 

Hon beskriver känslan över att vara klar för Warberg.

– Det känns jätteroligt. Det ska bli spännande att få komma ner till Warberg och att få spela där. Så det känns jättebra, säger Karlsson till Innebandymagazinet och fortsätter med varför det blir Warberg:

– I den första kontakten så fick jag väldigt bra intryck av klubben och av laget och det känns som att det är ett lag som vill ta nästa kliv och som kan ta nästa kliv. Det är ett ungt och spännande lag och sen har jag också som plan om jag kommer in att jag ska plugga, så att det blir en bra helhetslösning för mig. 

Karlsson hade en fin säsong förra säsongen på backsidan och sköt 10 poäng (2+8) på 26 matcher för Rönnby. 

21-åringen summerar förra säsongen till Innebandymagazinet: 

– En helt okej säsong skulle jag säga. Personligen känner jag att jag har fortsatt att utvecklats. Men tyvärr blev det ett tråkigt avslut på säsongen när vi var så nära att slå ut Pixbo, så det är väldigt blandade känslor, men det var en helt okej säsong. 

Karlsson kom till Rönnby säsongen 2022/23 efter att ha representerat tidigare SSL-laget Jönköpings IK. I Rönnby stod Karlsson totalt för 23 poäng (8+15) på 51 matcher och var en av Rönnbys viktigaste backar den gångna säsongen. 

– Det har varit en jättebra tid. Jag har trivts jättebra i Rönnby och laget är fantastiskt, så det känns supertråkigt att lämna dem. Jag har tagit enorma steg framåt känns det som och jag känner att det har varit en bra tid och jag har lärt mig mycket nya saker. 

Kan du ge något exempel på vad du har lärt dig? 

– Det känns väl som att jag har tagit kliv både i offensiven och i defensiven. Men något specifikt vet jag inte.

Slutligen går Karlsson in på vad hon kan bidra med i sitt nya lag. 

– Jag vill bidra med defensiva spelet och bidra med bra energi. Sen vill jag fortsätta utveckla det offensiva och kunna vara med och bidra där också-


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: