Superligan

Byggde multiarena för 300 miljoner – säljer den för 260 miljoner

ANNONS

Raja Thorén har lämnat Thorengruppen och sålt företaget.

Thoren Arena som numera går under namnet Nolia Arena är multiarena med planer för innebandy, fotboll, restaurang och gym, allt under samma tak, och med 48-årige Raja Thorén som ensam finansiär.

För tre år sedan invigdes Nolia Arena i Umeå som totalt kostat 300 miljoner, nu säljs den till Umeå kommun för 260 miljoner. En försäljning som varit en stor ”snackis” i Umeå den senaste tiden

– Grund och botten handlar det om att jag är ganska sjuk, berättar Raja Thorén till SVT.

Raja Thorén kom till Umeå från Uppsala som student för nära 30 år sedan och har skapat ett mycket framgångsrikt bolag, Han arbetade först som lärare på komvux och såg det stora behovet för skolverksamhet och 1999 hade Raja Thorén lagt grund för Thorengruppen. Nu har han sålt sin sitt företag och lämnat sin roll i företaget.

Raja Thorén har varit starkt engagerad i innebandyklubben de senaste 20 åren, där har han agerat huvudsponsor men även varit djupt engagerad i klubbens verksamhet. För Innebandymagazinet har han flera gånger berättat om sin passion att engagera sig i klubben och innebandyn för att göra laget så bra som det bara går. Raja som fyller 49 år till hösten har även berättat om sin sviktande hälsa som bekymrat honom och där det var riktigt illa för något år sedan.

Thorengruppen har förutom sina två elitlag i innebandyns SSL i gång fotboll i Team TG på dam och herrsidan där de gick samman med Tegs SK och senare Umeå Södra för ungefär tio år sedan.

Damlaget har vunnit fyra raka SM-guld i innebandy sedan de tog över IKSU:s plats i SSL sommaren 2020. Herrlaget har de senaste säsongerna slutat på 9:e plats i SSL.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Den här artikeln handlar om: