Foto: Partille och AC.Kårhag
#ibsilly

En rejäl sillybomb har detonerat i allsvenskan

ANNONS

En femfaldig SM-silvermedaljör är klar för spel i allsvenskan kommande säsong.

Partille har gjort allsvenskans bästa värvning hittills när man presenterar Anna Dömstedt som lagets femte nyförvärv. Dömstedt har spelat de fem senaste säsongerna i SSL med Pixbo där hon vunnit fem SM-silver och ett Svenska Cupen-guld bland annat. För bara en dryg månad sedan spelade Dömstedt SM-final på Friends Arena.

– Jag har ju varit tränare för Anna förut då i Pixbo. Tyvärr var hon då skadad och jag fick inte chansen att coacha henne på match. Men trots det gjorde hon ett stort avtryck på mig. Hon är en lagspelare ut i fingerspetsarna. Att Anna väljer oss före alla klubbar som hört av sig känns väldigt bra, säger Partilles tränare Jonas Eliasson till Innebandymagazinet om värvningen lyriskt och fortsätter: 

– Jag är otroligt glad att Anna kommer till oss i PIBS. I Anna får vi en smart spelare som ofta går rakt mot mål och är duktig på att hitta farliga ytor. Hon sätter ofta sina lägen också.   

Dömstedt blir den tredje spelaren med SSL-rutin som Partille värvar in tillsammans med Selma Albertsson och Louise Heddkvist. Sedan har man även värvat in två riktigt duktiga talanger. 

– Tycker vi gjort en riktigt bra silly. Vi strävar efter att värva unga talanger som är hungriga och kan blomma ut i allsvenskan eller SSL-meriterade spelare som kan lyfta nivån i laget.

En imponerande silly av Partille än så länge men trots det så kan det komma in några flera kända namn. 

– Vi jobbar på några fler men laget vi har nu känns lovande. Vi stänger aldrig dörren för riktigt bra innebandyspelare.

Partille var länge med i kampen om de två kvalplatserna till SSL men man föll på mållinjen i slutomgångarna. Man slutade fyra och hade behövt att ta två poäng till för ett historiskt kval. Med tanke på lagets fina silly så kommer de säkerligen vara med i toppen även kommande säsong. 

– Vi ska prata målsättning inom laget så småningom men det brinner av revanschlusta för mig. Aldrig varit med om alla skador och sjukdomar som vi drabbats av i år. Vilket gjorde att vi inte kom till kval. Så i år är det dags trots en tuffare serie.


FBC Partille

Nyförvärv:

Selma Albertsson, back (Pixbo IBK)

Louise Hedkvist, center (Warberg)

Emma Cederklev, forward (Kungälv)

Ellen Hedberg, forward (Stenungsund)

Förluster:

Tyra Glimfjord, back (Lerum)

Ida Öjteg, forward (Lerum)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: