JAS-bloggen

Väljer naturligt steg till grannklubben: "Vill utmana mig själv"

ANNONS

Flera av lagen har redan nu börjat sin försäsong och många kommer göra det inom kort. I flera områden är det bra aktivitet på silly season sidan vilket det säkerligen kommer vara hela vägen in på hösten.

Ett av lagen som presenterade en värvning för ett tag sedan är Alingsås, där Amanda Magnusson från Wårgårda är klar för laget. - Det började med att Alingsås tog kontakt med mig innan jul. Och sedan dess har jag tränar parallellt med Wårgårda IBK. Jag har fått en bra känsla med både ledare och spelare och det känns som ett bra steg i min fortsatta utveckling, säger hon själv kring sitt val.

Under säsongen som gått så har Magnusson hunnit spela både division 1, samt en del matcher i pantameraserierna med sitt Wårgårda. - Säsongen gick jättebra. Division 1 var nytt för säsongen men jag kände att kom in i det väldigt snabbt. Jag fick även spela forward och inte bara center vilket var lärorikt. Kände att jag fick väldigt stort förtroende av mina ledare, som gav mig självförtroende.

Magnusson kommer även tillbringa tid på Lerums gymnasium där hon kom in på NIU-inriktningen och ett klubbyte för att söka utveckling känns ganska väntat. - Jag har ju kommit in på det jag visat tidigare men det blir en naturlig del i min utveckling. Jag försöker ta lagom steg hela tiden och utmana mig själv.

En intensiv period väntar här framöver för att laget ska vara redo för höstens säsong där man lär få än mer tryck på sina axlar efter att det unga laget fått en del rutin. - Schemat fylls på hela tiden och det ser ut att bli mycket innebandy i kalendern. Just nu är jag skadad, men i juni ska det nog vara mycket fys. I augusti blir det nog ökat rent innebandy fokus.


Laget är som sagt ungt och tog sig vidare till Festen i USM-klassen bland annat förra året, vilket man gjort två år i rad. Det finns som sagt en bra grund att bygga på. - Vi vill sikta så högt som möjligt utan att ge något exakt resultat men jobbar vi hårt som lag har vi alla möjligheter att göra bra ifrån oss. För egen del är jag ny i gänget med många nya lagkamrater, så jag behöver komma in snabbt i gänget och ta för mig så mycket jag kan.

Juniorallsvenskan är ju en ny del för dig, hur blir det att spela den turneringen?

  • Jag tycker att det är superroligt och att det blir på en ny nivå än tidigare. Vi ska jobba stenhårt, alltid kul att möta dom bästa för att utvecklas själv.

Vad vill du utveckla hos dig själv?

- Självklart går allt att förbättra. Jobba hårt på alla bitar och även de saker jag är bättre på för att behålla mina spetsegenskaper.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: