Klipphöjdpunkter

Klipphöjdpunkter från säsongen: #18

ANNONS

Ibland blir inget som man har tänkt sig utan allt går åt pipsvängen.

Vår årliga sommarklassiker är nu tillbaka. Under de kommande veckorna kommer vi räkna ner de 20 mest minnesvärda klippen från säsongen som gått. Drömmål och osannolika assister kommer att blandas med oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan. 

Till 90% är det positiva prestationsklipp som läggs upp under en säsong. Det är ett snyggt mål, en läcker assist eller en fantastisk dragning. Men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig utan istället går precis allt fel. Plats nummer 18 på listan är hämtat från precis ett sådant ögonblick. 

I slutet på januari så krigade Malmö vid slutspelsstrecket och Karlstad runt nedflyttningsstrecket. Vid ställningen 3-2 till Malmö får skåningarna ett power play vilket ger dem chansen att rycka ifrån och ta kontroll på matchen. 

Men så blir det inte utan allt går fel i det numerära överläget och Malmö mäktar knappt med ett skott på mål. Däremot gör Karlstad två mål och kostar på sig att missa ett par frilägen också. Malmö stod för ett av säsongens allra sämsta powerplay när det som minst behövdes. 

Istället för att Malmö skulle dra ifrån till 4-2 blev det istället Karlstad som kom ut med en 4-3 ledning. Matchen slutade sedan 7-6 till Karlstad efter straffar. Två tappade pinnar som sedan skulle visa sig bli väldigt kostsamma för Malmö. För hade de tagit kontroll på matchen istället och vunnit under ordinarie tid så hade Malmö inte missat slutspelet ett par månader senare.

Kolla in säsongens minst braiga PP i klippet ovan. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Den här artikeln handlar om: