Artikelfoto: Per Wiklund
#ibsilly

Kevin Björkströms oväntade uppdrag: Blir tränare

ANNONS

Tar över division 3-klubb: "Jag måste förändra mig"

För åtta dagar sedan kom det oväntade beskedet: Kevin Björkström avslutar sin långa spelarkarriär trots att han hade två år kvar på det kontrakt han skrev på inför den nyss avslutade säsongen.

– Jag valde att sluta för att få lite mer tid hemma då det tar alldeles för mycket tid med att träna varje dag och vara borta varje helg. När det kom ut är det en del som hört av sig. Klubbar som antingen vill att jag ska spela eller komma dit och träna, lite allt möjligt och överallt i Sverige egentligen, säger Kevin Björkström till Ölandsbladet om sitt beslut.

34-åringen kommer dock stanna kvar i innebandyn, detta i en roll som tränare – han tar nämligen över division 3-laget Slätafly inför kommande säsong.

– Jag började reka lite. Familjen vill ju vara kvar här, vi har ju vårat hem här. På ett sätt känns det ganska skönt så här. FBC erbjöd mig någon form av roll, på mina villkor, men jag har känt att jag vill bli tränare förr eller senare. Så då vill jag komma ifrån Kalmarsund. Jag måste förändra mig, jag kan inte vara exakt samma person som jag varit som spelare och då känner jag att det är ganska bra att komma iväg, säger Björkström till Ölandsbladet.

Har tidigare flaggat för att bli tränare

Kevin Björkström skulle egentligen sluta efter säsongen 2022/23. Han berättade redan då för Innebandymagazinet att han hade tänkt bli tränare efter spelarkarriären.

Innebandymagazinet frågade då (juni 2022) om han skulle göra som Simon Nilsson då gjorde, att hålla sig borta från innebandyn ett år för att sedan återkomma in en ledarroll. Björkström svarade då:

– Nja…kanske. Vi får se. Jag skulle vilja ha ett lag som huvudtränare där jag kan styra och ställa lite. Jag gillar att bestämma och en rak och tydlig kommunikation. Andrafiol för mig hade nog varit sådär, tror jag. Jag vill vara den som har sista ordet, som står med hundhuvudet eller som gör rätt. Det kanske blir något lag i någon lägre divison eller liknande om det verkligen passar. Det är något jag spånat över sista två åren, jag vill inte släppa innebandyn helt.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Den här artikeln handlar om: