Foto: Magnus C Lydahl och Adam Troy
#ibsilly

Karlstad vill köpa loss allsvenska rivalens målvakt

ANNONS

Efter att ha tappat sin förstemålvakt till SSL har Karlstad varit på jakt efter en ersättare.

SSL-nykomlingarna Karlstad var bara uppe och vände i högstaligan den gångna säsongen. En av Karlstads bästa spelare under säsongen som fick mest rubriker var målvakten Pontus Zarins. Han fick blodad tand och valde att stanna kvar i SSL och flytta till Kalmarsund. 

Sedan dess har Karlstad jagat en ersättare och nu kan man ha hittat honom hos de kommande seriekonkurrenterna Visby. Det återstår dock ett litet problem, Visbymålvakten har ett år kvar på sitt kontrakt. Så Karlstad har inlett en diskussion med Visby om att få köpa loss Malte Danielsson. 

– Bollen ligger hos klubbarna att undersöka om det är möjligt. Jag har ju kontrakt i ett år till med Visby och om klubbarna kan lösa det så är vi där. Och om det inte löser sig är jag kvar i Visby ett år till, det är inte konstigare än så. Sån är sportens värld, säger Danielsson till Hela Gotland

Danielsson kommer ursprungligen från Stockholm men innan han värvades till Visby inför förra säsongen så spelade han i Falun i sex säsonger. Där spelade han mest i Faluns andralag i herrettan och allsvenskan men står även noterad för ett par matcher i SSL.

– Jag gick på gymnasiet i tre år sen stannade jag tre år till efter det. Jag spelade i division 1 och allsvenskan. De matcher jag fick med SSL-laget så var jag back up-målvakt, säger Danielsson till Värmlands Folkblad.

Tanken förra säsongen var att Danielsson skulle konkurrera med Visbys förstemålvakt men det blev bara två matcher från start för 23-åringen. Sedan värvades Danielssons flickvän Lovisa Girfalk till Karlstads SSL-lag så då hörde herrlaget av sig till Malte. 

Visbys klubbchef och tränare Joakim Bandholtz är inte jätteglad i att Karlstad försöker värva Danielsson men om prislappen är rätt och Visby hittar en ersättare kan den bli av uppger Bandholt till Hela Gotland. 

– Det handlar om ekonomi och om vi kan lösa en annan målvakt. Vi kan inte tappa Malte utan att ersätta honom, det är nummer ett. Nummer två är att jag gillar Malte, det är en kille med höga ambitioner, så jag är inte jätteförtjust i det. Men jag vill inte hålla tillbaka en spelare. Lite human måste man vara. Vi har haft bra samtal.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


    

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: