#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Lagkaptenen kan göra känslig flytt: "Har dialog med dem"

ANNONS

Team Thorengruppen ser ut att tappa Mattias Ljunggren till kommande säsong.

Mattias Ljunggren har spenderat sina elva senaste innebandyår i Umeå. Först gjorde backen åtta säsonger i Dalen men de tre senaste har han spenderat i Team Thorengruppen.

Nu sitter 34-åringen – som är lagkapten i Thorengruppen – på ett utgående kontrakt. För Västerbotten-Kuriren så berättar Ljunggren att han tränar på egen hand för tillfället och att ambitionen är att fortsätta spela innebandy.

– Jag älskar att vinna innebandymatcher och tycker fortfarande att det har känts väldigt bra de senaste åren och jag har inte haft några skavanker direkt. Jag vill spela så länge jag håller ihop och hänger med, sen om det blir lika länge som en viss norrman (Ketil Kronberg), det kan jag inte lova, säger Ljunggren till Västerbotten-Kuriren.

Kan lämna för värsta rivalen

Vart han kommer spela nästa säsong är oklart. Han har tidigare haft dialog med Thorengruppen men där förs inga diskussioner i nuläget.

– Jag fick beskedet att de inte kunde göra något mer än vad jag har haft tidigare (i kontraktet), så just nu ser det inte ut att bli med dem.

Istället kan det bli så att Ljunggren återvänder till sitt tidigare lag Dalen, som är nykomlingar i SSL.

– Jag har en dialog med Dalen där jag har varit i åtta år, det är ingen hemlighet. Vi får se vart det hamnar, jag vill spela innebandy och sen får vi se vart det blir. Det är fortfarande kul och jag känner fortfarande att jag håller. Det handlar bara om att få ihop en helhet, säger Ljunggren som nu kommer träffa Dalen i veckan för fortsatta diskussioner. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: