#ibsilly
Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Hon blir SSL-nykomlingens första nyförvärv

ANNONS

Telge har presenterat sin första värvning: SSL-meriterad målvakt ansluter.

Telge tog sig nyligen upp till Superligan, en serie man senast spelade i säsongen 2017/18.

Aktiviteten på övergångsmarknaden har varit låg sedan dess, faktum är att man fram till helgen som gick var det enda lag som ännu inte presenterat något nyförvärv. Under gårdagen så meddelade dock Telge att man gjort klart med målvakten Josefine Krogh, som ansluter från Nacka.

"En redan duktig och etablerad målvakt"

Det är ett välbekant namn för Telge då Krogh spenderat större delen av sin karriär klubben som också var hennes första som spelare. De två senaste säsongerna har hon representerat Nacka, först i SSL och sedan i allsvenskan, men nu står det alltså klart att hon återvänder till sin moderklubb då hon skrivit på ett ettårskontrakt.

– Först och främst så känns det verkligen roligt att en duktig lokal spelare vill vara med på resan och etablera Telge SIBK I Svenska Superligan, säger Telges tränare Martin Stockhult till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– I ”Jossan” så får vi in en redan duktig och etablerad målvakt som även vill utveckla sitt spel till ytterligare nivåer vilket passar bra in i den profil som vi vill arbeta utefter. En aggressiv målvakt som har väldigt bra igångsättningar som rent speltekniskt även passar bra in utefter hur vi vill spel vår innebandy.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: